UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor deplasmanda İtalyan ekip Lazio ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor deplasmanda İtalyan ekip Lazio ile karşı karşıya geldi.

Olimpico Stadyumu'nda oynanan mücadele galibiyetiyle sonuçlandı.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında gruptan çıkmayı garantileyen iki ekip de kontrollü oyunu tercih etti. Bordo-mavililer Malouda ve Olcan Adın ile ceza sahası dışından şanslarını denedi fakat başarılı olamadı.
Evsahibi ekip ise ilk yarının en tehlikeli atağını 44. dakikada gerçekleştirdi. Trabzonspor savunmasının hatasından yararlanmak isteyen Anderson sert bir vuruşla kaleyi yokladı, fakat meşin yuvarlak az farkla auta çıktı ve maçın ilk devresi 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısının başlama düdüğüyle birlikte iki takımda kontrollü oyununu sürdürdü. Zaman zaman kontra ataklarla etkili pozisyonlar üreten Trabzonspor yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Ev sahibi ekip ise organize ataklarla bordo-mavililerin kalesinde tehlike yaratmaya çalıştı, fakat Trabzonspor'un savunması bu mücadelede başarılı bir performans sergiledi.

Mücadelede gol sesi çıkmadı ve 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonucun ardından Trabzonspor grubundan lider olarak çıkmayı garantiledi. Lazio ise ikinci sırada bir üst tura çıktı.
UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turda Trabzonspor'un rakiplerinin belirleneceği kuralar 16 Aralık Pazartesi günü çekilecek.

Grubun diğer maçında Apollon Limassol kendi sahasında Legia Warszawa ile karşılaştı. Bu zorlu mücadele 2-0 Legia Warszawa'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

LAZIO KÖŞE VURUŞLARINDA ETKİLİ

İtalyan ekip Lazio mücadelede kontrolü eline aldığı dakikalarda köşe vuruşlarıyla etkili gelmeye başladı. Arka arkaya kullanılan iki köşe vuruşunda da tehlikeli pozisyonlar yakalayan Lazio sonuç alamadı.

PETKOVİC'DEN CANDREVA HAMLESİ

Lazio teknik direktörü Petkovic takımının oyundan düşmesi üzerine bir hamlede bulundu. Mücadelenin 58. dakikasında Mavi-beyazlı ekipte Felipe Anderson'un yerine Candreva dahil oldu. 

AKÇAY'DAN SÜRPRİZ 11

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Lazio maçında sürpriz bir 11 sahaya sürdü. Lig maçlarında çok fazla şans tanımadığı Alanzinho'yu Lazio maçında 11'de şans tanıyan Akçay, kart cezalısı olan Zokora'nın yokluğunda ise Aykut Akgün'e ilk 11'de görev verdi. Akçay, sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen Kadir Keleş'in yerine ise beklenildiği gibi Aykut Demir'i sahaya sürdü. Akçay, İtalya'ya getirdiği Soner Aydoğdu ile kaleci Zeki Ayvaz'ı ise 18 kişilik kadroya almadı.

AKÇAY'IN DOĞUM GÜNÜ

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Lazio karşısında hem kritik bir maça çıkarken, hem de doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşadı. Bordo - mavili futbolcuların maç öncesi toplanarak, 'Akçay'a en güzel doğum hediyesini vermeliyiz' diyerek birbirlerine söz verdiği öğrenildi. Bu arada 12 Aralık 1958 yılında doğan Akçay, Lazio maçıyla birlikte 56 yaşına girdi. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın maç için sahaya çıkan tüm futbolcuların elini sıkıp başarı dilemesi de dikkat çekti.

KALECİLERİ ZIVALIOĞUL ÇALIŞTIRDI

Trabzonspor'da kaleci antrenörü Alper Boğuşlu geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etmişti. Alper Boğuşlu'nun yerine henüz bir kaleci antrenörü ile anlaşmayan bordo - mavililerde kalecileri Lazio maçı öncesi ısınmaya sahaya çıktıklarında yardımcı antrenör Hamdi Zıvaloğlu ısındırdı. Bu arada Akçay ile Boğuşlu'nun arasının bozulmasına neden olan ikinci kaleci formasını ise Fatih Öztürk kaptı. Boğuşlu, ikinci kalecinin Zeki Ayvaz olması konusunda ısrar edince yönetim ve teknik heyetle arası bozulmuştu.

TARAFTARLAR ROMA'YA AKIN ETTİ

Trabzonspor'un Lazio ile oynadığı maçı izlemek için Türkiye'den 4 uçakla gelen taraftarların yanı sıra çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen taraftarlar Roma Olimpiyat Stadı'na akın etti. Sabah erken saatlerinde ise şehirde tur atan taraftarlar, Roma sokaklarında, 'Şampiyon Trabzonspor' tezahüratlarında bulundu. Tribünde kendilerine ayrılan bölümün önemli bir kısmını da dolduran taraftarlar maç öncesinde, 'Siyaset futboldan ellerini çek' sloganı attı. Maçı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Trabzon'dan gelen taraftarlarla birlikte VIP tribününden izledi.

ONUR TOLGA'YI ARADI

Trabzonspor Kaptanı Onur Recep Kıvrak, takım arkadaşlarını temsilen annesini kaybeden Beşiktaş'ın kaptanı eski Trabzonsporlu Tolga Zengin'i arayarak başsağlığı diledi. Onur'un eski takım arkadaşıyla konuşurken gözleri doldu ve konuşma bittikten sonra ağlamaya başladı. Tolga'nın da kaptan Onur'a desteğinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi. Bu gece Trabzon'a dönecek olan bordo - mavili kafilenin, Tolga Zengin'in annesinin cenaze namazına katılacağı belirtildi.

TRABZONSPOR AVRUPA'DA PLAKA DEDİ

Trabzonspor, UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşerek ilk maçını oynadı. Bu sezondan itibaren 60 UEFA maçının 25'inde sahadan galibiyetle ayrılırken, 19 maçta ise mağlup oldu. Bordo mavililerin 16 maçı ise beraberlikle sonuçlandı. Maçlarda rakip fileleri 92 kez havalandırırken, kalesinde ise 84 gol gördü. Trabzonspor, Lazio maçıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi'ndeki 61. maçına çıkarak, şehrin plaka rakamına ulaştı.

OYUNCULARDAN AKÇAY'A MORAL

Lazio maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında duygusal bir konuşma yaparak, "Bizim de gitmemizi isteyen bir çok kişi var" diyen Teknik Direktör Mustafa Akçay'a oyuncularından destek geldi. Basın açıklamasını duyan futbolcuların kaptan Onur, önderliğinde Akçay'ın yanına giderek, "Bu noktaya sizinle geldik, bundan sonra da sizinle olmak istiyoruz" dediği öğrenildi.

MAÇTAN FOTOLAR