Şansal Büyüka, "Teknoloji gelişiyor, sahalar gelişiyor. Baktığınızda araç gereç gelişiyor ama maalesef kafaları geliştiremedik. Kafalar geriye gitti. Fiziksel şartlar geçmişte çok kötüydü ama futbolun bir kültürü vardı, bir anlayışı vardı. Böyle hoyrat bir ortam yoktu" dedi.

D-Smart'ta yayınlanan ve Emre Bol'un sunduğu Bol'ca Futbol programının bu haftaki konuğu, Türk futbolunun duayen isimlerinden Şansal Büyüka oldu.

Türk futbolunun eskiye göre her geçen gün daha kötü olduğunu belirten Şansal Büyüka, "Teknoloji gelişiyor, sahalar gelişiyor. Baktığınızda araç gereç gelişiyor ama maalesef kafaları geliştiremedik. Kafalar geriye gitti. Fiziksel şartlar geçmişte çok kötüydü ama futbolun bir kültürü vardı, bir anlayışı vardı. Birbirine karşı bir saygı vardı. Bunu özellikle kulüpler bazında söylüyorum. Onları ölçü alarak söylüyorum. Böyle hoyrat bir ortam yoktu. Sert bir iklim yoktu. Her haftayı getirip kavgaya bağlayan bir yarış yoktu. Baktığınızda bütün bunları son 15 hafta izler görür bu kavganın içinde kendimizi bulur olduk. Futbol gelişiyor ama kafalar gelişmiyor onu da söyleyeyim. Eski ile yeniyi oranlamak gerekirse benim adıma en basit özeti bu" dedi.

"TRABZONSPOR YÜZDE 80 ŞAMPİYON"

"Trabzonspor 14'üncü haftada bu kadar puan farkını açmışken buradan bir dönüş yaşar mı? Hiç sanmıyorum" ifadelerini kullanan Şansal Büyüka, "Yaşarsa 50 yılın mucizesi olur. Şu an benim için yüzde 80 ihtimal ile Trabzonspor şampiyon. Trabzonspor kötü oynarken bile kazanmasını bilen bir takım. Trabzonspor'un ikiden fazla kötü oynadığı maç da gösteremezsin. Abdullah Hoca'nın bu kadar kısa sürede takımı ile birlikte böylesine fark atmasını ben Türkiye Ligi'nde daha önce tanık olmadım. Yapılan transferler adına Abdullah Hoca ve Trabzonspor Yönetimini tebrik ediyorum. Uğurcan Çakır gibi olağanüstü bir kaleciye sahipler. Hamsik'i almak bir transfer başarısı. Çok dolu geldi bu lige Hamsik. Vitor Hugo ile Edgar Ie, bu iki savunmacı birlikte muazzam oynuyor bana göre. Abdullah Hoca'nın en büyük aşaması kolay gol yiyen Trabzonspor'u defansif anlamda toparlaması oldu. Defansif anlamda toparlarken hücum anlamda kötüye de gitmedi. Trabzonspor'un en büyük şanssızlığı Gervinho sakatlığı oldu" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim