Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, Süper Lig'in ilk yarısını değerlendirdi İşte Büyüka'nın yorumları...

"SÜRPRİZİ TRABZON DEĞİL ÜÇ İSTANBULLU YAPTI"
"Süper Lig’de ilk yarıyı Trabzonspor’un lider bitirmesinde sürpriz yok, bu bekleniyordu. Sürprizi liderden kilometrelerce uzakta kalan üç İstanbullu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray yaptı."

'İNANILIR GİBİ DEĞİL'
"Süper Lig’in tarihi, ligin ilk yarısının sonunda liderin rakiplerine “dürbünle” bakılacak bir fark attığını ilk defa yazdı. Liderden; Fenerbahçe’nin 14, Beşiktaş’ın 18, Galatasaray’ın 19 puan geride kalışı inanılır gibi değil..."

"TERSİNE GELİŞEN İKİ DURUM VAR"
"Elbette bu tarihi farkta tersine gelişen iki durum var. Birincisi Trabzonspor... Müthiş bir istikrar yakaladı. En az golü yedi, en fazla golü attı. Tarihi bir yenilmezlik süresi yakaladı."

"BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR"
"İkincisi; İstanbullular kusuru asla kendilerinde aramadı. Tıpkı Trabzonspor’un şampiyonluğu kaybettiği sezon yaptığı gibi... İstanbullular hep başkalarını suçladılar; TFF dediler, hakem dediler, söylemesi ayıp “boylarının ölçüsünü” aldılar.

'TRABZONSPOR'A HAYIRLI OLSUN'
Fatih Terim’in unutulmaz tanımlamalarından biridir; Hoca, “mucizeler zaman alır” der. İstanbulluların bundan sonra Trabzonspor’u yakalaması için mucizeye bile zaman yok.Trabzonspor’a hayırlı olsun, İstanbul’un üç büyüğüne geçmiş olsun."

Editör: TE Bilişim