Her yıl Haziran ayında yapılan bu kutlama bu yılda Trabzonspor için yapıldı. Önce ilçe içinde vatandaşlar Trabzonspor bayrakları ile birlikte davullu, zurnalı geçiş yapıldı ve ardından limandan teknelerle kutlama yapılarak şampiyonluk çeşmesine hareket edildi.

Şampiyonluk çeşmesinde bir araya gelen vatandaşlar önce İstiklal marşı okudular ve ardından herkes birer fırça atarak çeşmeyi bordo Mavi’ye boyadılar.

Doğma büyüme Şarköylü olan Trabzonspor taraftarı Hüseyin Ayaydın," ben Karadenizli değilim ama Trabzonspor’a çocukluğumdan bu yana taraftar olarak bağlıyım. İlçemizde diğer rakiplerimizin taraftarı çok ve dernekleri var ama Trabzonspor Anadolu’yu temsil ediyor çocukluk aşkım olarak başlayan bordo mavi renklere bağlılığım 38 yıl sonra şampiyon olmamızla sonuçlandı. Şarköy’de 20 yıldan bu yana şampiyon olan takımların renklerine çeşmemiz boyanıyor. Çeşme çoğunlukla Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyon olduğundan dolayı onların renklerine boyanırdı. Bir kez Bursaspor’un şampiyonluğu ile bir taraftarı sayesinde yeşil beyaz boyandı. Trabzonspor taraftarları olarak ilçemizdeki Karadenizlilerle ve Şarköylü benim gibi taraftarlarla çeşmeyi bordo mavi renklere şölen havasında boyadık" dedi.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu