HaberTS.com’un mikrofonlarına samimi açıklamalarda bulunan Savaş Yılmaz, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Trabzonspor’u son durumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Hurdalıktayız. Trabzonspor’da da bayağı bir hurda var. Hem yönetimde hem tesiste hem takımda. Trabzonspor’un bu hurdalardan kurtulması lazım.

Ahmet Ağaoğlu devam etmeli mi?

Öyle enteresan bir durum ki, Trabzonspor hakkında bu zamanlarda konuştuğun zaman hain de ilan ediliyorsun. Yönetime karşı da ilan ediliyorsun ama Trabzonspor’un durumu iç acıcı değil. Bunu ben değil sürekli olarak başkan telaffuz ediyor. Bizden çıktı iş. Biz sayın Ağaoğlu’nu yönetime gelirken destekledik. Hayri Gür hocanın ölüm yıl dönümü olduğunu ben hatırlattım ve o gün konuşmasına da dahil etti. Teşekkür etti bana. Bize Trabzonspor manyakları diyorum ben. Bizim sayımız da oldukça fazla. Bizim zorumuz hep Trabzonspor’a bir şeyler katmak. Trabzonspor’un iyi yerlere gelmesini sağlamak. Elimizden ne gelirse, dilimiz ne dönerse onu deriz.

YÖNETİMDEKİ HURDALARDAN KURTULMALI

Ahmet Ağaoğlu’nu destekledik ama birazcık pişman oldum desteklediğime. Niye? Çünkü çok erken konuşmaya başladı. Ogün Hayri beyin ölümünü hatırlattığımda da dedim. İlk günden itibaren sayın Ağaoğlu, “3,5 milyonluk futbolcularla artık işimiz yok. Alt yapıya bakacağız, şöyle yapacağız böyle yapacağız” gibi söylemlerle zarar verdi bize. Nasıl zarar verdi? Yaşadık hep beraber bu zararları zaten. Bir yeri idare eden, adı üstünde idareci başkan hele ki bu borsaya açık bir şirket Trabzonspor. Bu söylemler Trabzonspor’a borsada zarar verdi. Sayın Ağaoğlu geldi geleli şikayet ediyor. Ben orasını anlamıyorum. Şimdi devam etmeli mi? Etmeli. Nasıl etmeli? Yönetimdeki hurdaları atarak devam etmeli. Bayağı hurda var yönetiminde.

Sanayide, berberde (sokakta) eski heyecanla Trabzonspor konuşuluyor mu?

Tabi ki, röportajı sanayide yapıyoruz. Yılgınlık var. Heyecan hiçbir zaman bitmez. Trabzon şehrinin motivasyonu, morali Trabzonspor’a bağlıdır. Bir örnek vereyim. Trabzonspor’un Galatasaray’ı yendiği hafta “usta bunu az daha indirir misin?” dediğimizde “ne demek kardeşim” diyor. Niye esnafın da moral seviyesi yüksek seviyede oluyor. Bu şehir neye inanırsa bu takım onu gerçekleştirir. Galatasaray haftasına dön. Lige 15 gün ara verildi. Biz en büyük rakibimizi yendiğimiz halde, sinerji yaratacağımıza, pozitif olacağımıza döndük Burak Yılmaz ile başkanın tartışması, asbaşkanın açıklaması, bilmem kimin ne demesiyle uğraştık. Camiaya pozitif enerji verecek fırsatı geri tepiyoruz. Son iki haftadır saçma sapan puanlar kaybediyoruz.

TRABZONSPOR’UN İSMİ ŞAMPİYONLUĞA OYNAR

Yeni bir söylem türedi, ”daha dün kötü gidişat bekleyenler, bugün şampiyonluk kaçırıyor diye üzülüyor.” Ne alakası var! Trabzonspor’un ismi şampiyonluğa oynar. Başkanın o zamanki açıklaması. Başkan kendi üstüne, yönetimin üstüne yüklenilmesin diye öyle konuştu. Yok “bizden kimse bir şey beklemesin.” Nasıl beklemesin. Trabzonspor’un bir marka değeri var. Trabzonspor’un dünyada bir adı var. Sen şimdi kalkıp, küçülerek büyüyeceğiz diye diyebilir misin? Yani bu bir saçmalık olur. Şuanda gidişatta o. Ağaoğlu’nun hevesini isteğini, geçmişten kalan bazı hırslarını anlıyorum. Ama şimdi farklı bir Ağaoğlu profili görüyorum.

Trabzonspor’un rakipleri çok kötü. Trabzonspor’un bu fırsatı değerlendirerek şampiyonluk şansı yok mu?

Şampiyonluk şansımız bizim her zaman var. Trabzonspor bu. Trabzonspor ilk defa şampiyon olmayacak. 7,8 defa şampiyon oldu. Birkaç tanesi elimizden alındı ama oldu yani.

2010-2011 şampiyonluğu gündemden düşüyor gibi bir algı var. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Baskıdan dolayı. Talimatla gelirsen fazla konuşamazsın. Camianın çoğu biliyor bunu. Kongreyi getir gözünün önüne. Talimatla geldiğinin ispati gözünün önünde. Rakibi olmayan halde, kendi yönetimi oluşturamadın. Bu da demektir ki, talimatla geldin.

AHMET AĞAOĞLU YENİ YÖNETİMİNİ DE TALİMATLA OLUŞTURMAMALI

Aralık ayında yönetimini İnşallah kendisi belirler. Niye para alan emir alır. Yardım alan, emir alır. Bizim yardım aldığımız aşikar. Her taraflı bakmak lazım. Muharrem Usta’yı suçluyorlar şimdi. Ben o zaman paylaşım sitemde de paylaştım. Çok yerde de dedim. Bir gazeteden röportaj yapmaya geldiler. Yaptım. Cesaret edemediler yayınlamaya. Yapan çocuk dedi, ”abi yayınlatmadılar.” Çünkü doğrular acıtıyor.

96’DAN SONRASI İNCELENSİN

Madem samimisin, derdin Trabzonspor. O zaman 96’dan beri. Veya 2000’den beri. Ne kadar geriye gidebilirsen git ki, 96 mihenk taşıdır. Devletin denetleme kurulunu çağır da denetlet. Özel şirketi çağırıp bir dönemi değil. Trabzonspor’un bugün ki ağır ekonomik şartının geldiği nokta 96’dan başlamıştır. 96 yılında kibrini aşağıya koyup, Trabzonspor’u değil, kendi namını şöhretini düşünerek, ”biz yaptık, biz ettik. Kimseye muhtaç değiliz” dedirtmemek için Mehmet Ali Yılmaz’a sayın onursal başkanımıza gitmeyenler, 6 ay önce yönetime gelir gelmez ne değişti de gittiler hemen? İki İstanbul’da sadece eski başkanlardan Mehmet Ali bey mi vardı? Niye bir tek ona gidildi. Şimdi ben şunu diyorum oturduğum meclislerde sayın Ağaoğlu geldi geleli çağrı yapıyor ama aynı kamyon arkası yazısı gibi geliyor bana. “camiada birliktelik” önce yönetiminde birlik beraberliği oluşturacaksın. Birlik beraberlik isteyen adam önce kendi yönettiği adamlarda birlik beraberlik olacak.

Ahmet Ağaoğlu ile Hayrettin Hacısalihoğlu uyumunu nasıl görüyorsunuz? Hayrettin Hacısalihoğlu Aralık ayında devam etmeli mi?

Uyumu? Hani uyum? Nerde uyum? Hayrettin abiyle benim akrabalık bağımda var. Samimiyetim yine olur. Abimdir büyüğümdür. Ama Trabzonspor konusunda en çok eleştirdiğim insanlardan biridir. Sevgili Hayrettin Hacısalihoğlu her dönem, “olmayacağım” dediği yönetimlerde olmuştur. Her dönem değişik değişik işlere girmiştir. Geçen bir yazı okudum. Eski iki duayen sayılan gazeteci de ayrı ayrı yazdı. İkisi de ortak şeyi yazdı.

HACISALİHOĞLU ZARAR VERİYOR

Yok, ”Hayrettin abi tesisleri yaptı da kötü mü oldu? Trabzonspor’un menfaatini düşünüyor.” Birde slogan olmuş, ”Hayrettin abi Trabzonspor’a zarar ettirmez.” Ya Akyazı yapılmadı mı? Akyazı’da biten tesisler çalışmamazlıktan yıkılmaya terk edilirken, taşınacağımız Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri neden yapılıyor? Masrafsa bu masraf değil mi? Seneye geçeceksin öbür tarafa. Bir zamanlar da Nevzat Şakar için aynı şeyi diyorlardı. Zarar ettirmez. Bu zarar değil de nedir?

Hayrettin Hacısalihoğlu’nun yerine gelecek isim sizce kim olmalı?

Trabzon’da bir sürü değer var. Yeter ki değer vermesini bilelim. Trabzon’da asbaşkan denildiği zaman ilk akla gelen isim Hikmet Onur’dur. Şuanda sağlık sıkıntıları var biraz ama. Bir ara hastalık geçirdi ama şuan gayet iyi. Önemli olan insanın beyninin çalışması.

Muharrem Usta konusunda ne düşünyorsunuz?

Şimdi Muharrem Usta’nın asbaşkanı Ahmet Çubukçu’ydu. Elemanı. Eleman olarak, başkana ne kadar bir şey diyebilirdi? Hiçbir şey. Yönetim içinde çatışma olur ama pozitif anlamda olur. Bir fikir ortaya çıkar. Bunların hepsi emme basma tulumba gibi, ”emredersin efendim.Tamam efendim” dedi. Onun için sağlıklı gidemedi. Şimdi bu yönetim sürekli Muharrem Usta yönetimini suçluyor. Bu Trabzonspor etiğine uymaz. Benim eleştirdiğim karşı çıktığım. Kişisel olarak sevmediğim bir sürü başkan oldu ama ben Trabzonsporluyum. Hepsi benim başkanım. Hepsi benim başımın üstünde. Bunu kurum olarak hayli hayli yapman lazım. Birde borsa işi olduğu için. Onu yapmıyorlar. Bunlar geldiği zaman sanal alemdeki 3,5 tane şovmenin lafına uyarak yardım kampanyası başlattılar. Bir, yardım kampanyasının Trabzonspor’a ne faydası oldu. Elektrik parasını toplayamadılar. Rezil ettiler bizi. İki, kaç lira koydular ceplerinden. Batmanlı iş adamının 1,5 milyon verdiği yerde benim yöneticim ne verdi? Bir lira vermeyeceksin. Vereni eleştireceksin. Başarıyı da üstleneceksin. Ondan sonra da şikayet edeceksin.

MUHARREM USTA’NIN SEVGİSİNDEN ŞÜPHEM YOK AMA…

Muharrem Usta verdi. Çok güzel sponsorluklar da kazandırdı ama çok iyi ifade edemedi kendini. Doktorluktan gelen bilmişlik vardır. Doktorların çoğunda vardır bu. Muharrem Usta’nın Trabzonspor sevgisinden şüphem yok. Ama yönetme konusunda sıkıntı yaşadı.

Son tüzük tadilatıyla beraber 70 yaş üzeri üyeler yıllık ödeme yapmadan oy kullanabilecek? Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Trabzonspor SSK kurumu mu? Emekli mi yapmaya başladı? Benim bildiğim emekli insanlar, bağkur ödemez. SSK ödemez. Hiçbir yere ödeme yapmaz. Yani kulüp aidiyetinin yaşla ne alakası var?

PROTOKOLÜN %90’I BELEŞÇİ

Ben yıllar önce KTÜ bir divan kurulunda rahmetli Şefik amca, rahmet olsun ruhuna Refik Karaağaçlı olması lazım. Konuşmasında birilerine alınmış orada çıkıyor ortada. Kürsüden dedi ki, ”biz kurucu olarak kaldık 7,8 kişi bize yolladığınız bedava kombinenin lafını yapıyor muşunuz sağda solda. Utanmıyor musunuz?” bunlara çıkıştı. Ben de oradan tepki gösterdim. Bağırdım ki, “hani taraftar beleşçiydi. Demek ki protokolün %90’ı beleş giriyor. Sorsan taraftar beleşçi. Onlar oturup aristokrasi oynuyorlar. Taraftar 90 dakika bağırıyor.

RÖPORTAJIN DEVAMI VİDEO HABERİMİZDE

Savaş Yılmaz, ayrıca yaptığı röportajda Celil Hekimoğlu’ndan Ünal Karaman’a, Burak Yılmaz’dan Yusuf Yazıcı’ya kadar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Video haberimizi izlerken iyi seyirler diliyoruz.

Editör: TE Bilişim