Avcı, maç öncesi Gaziantep FK’nü iyi analiz ettiklerini belirterek, “Ligin formasyonu değişik takımlarından bir tanesi. 5-3-2 oynayan, bekleri derinliklere yollayan diyagonal orta yapan bir takımdı. Maç öncesi çözüm yolları için çalıştığımız uyguları ilk 15 dakika yapamadık. Burada top kayıpları yaptık, basit hatalar yaptık. Orada Abdülkadir Ömür orta yaptı ama 1-0 öne geçtik. Bazen oyun düşük olacak bireysel performans ortaya çıkacak. Bugün baktığımda Nwakaeme, Cornelius ve Djaniny olsun bunu yaptılar. Savunma arkası bizim için önemliydi bunu yaptık. Biz bir ara rakibin diyagonal kenar toplarına beklerin baskısını artırmak için 5’liye döndük. Pozisyon verdik mi verdik, şut çektirdik mi çektirdik. Geçişlerden 4’ü 5’i bulabilirdik. İyi bir takıma karşı kazandık. Bugün 13 haftada bir sürü sakatlık yaşadık her takımda yaşıyor. Hamsik ve Bakasetas’ın birlikte olmadığı bir maçı kazandık. Nwakaeme, Siopis, Djaniny, Edgar olmadı kazandık. Organizasyonumuz iyi gidiyor ve başarıyoruz. Taraftarlarımız için de söylediklerim şu bize sevgilerini göstermeye devam ediyor. Pazartesi akşamı bile böyle gelmeleri bizi mutlu etti. Bundan sonra onları daha organize şekilde bekliyoruz” diye konuştu. 

25 HAFTA DAHA VAR LİGİN BİTMESİNE AVRUPA DAHİL TEK NAMAĞLUP TAKIMIZ 
Avcı, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyeceklerini de vurgulayarak, “Biz bütününe bakmıyoruz Trabzonspor’un hedefine bakıyoruz. Parça parça gidiyoruz sadece 3 puan kazandık ve cebimize koyduk. 25 hafta daha var ligin bitmesine. Avrupa dahil tek namağlup takımsın. Şu an hedef takımız, her takım namağlup takımı mağlup etmek ister. Bir mesaj mı hayır biz sadece bir maç kazandık. Bunu bitireceğiz yarın itibariyle bir maç kazanıp, kazanarak devam edeceğiz ve sonunda neyle karşılaşacağımızı hep beraber göreceğiz” dedi. 

BİZ ALGILARA HAZIRIZ 
Avcı, ligin bitimine uzun bir zaman olmasına rağmen şampiyonluk söylemlerinin kullanılmasıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: “Bu yarışı yapan ve bu yarışı yarışan bir teknik direktörüm. Bu yarışı çok iyi yaşamış birisiyim. Bunla beraber sadece bir maç kazandık. Her maçın taktiği ve senaryosu çok farklı. Şampiyonluğa giderken beraber el ele tutmak çok önemli ve biz bunu yapıyoruz. Bu senaryoların hepsini biz gördük. Daha da şiddetli olanları da gördük. Şehir ve taraftarlar buna hazır, biz de hazırız. Biz sahanın içinde kalacağız ve bu mücadeleyi daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz.”