Daha çok fizik güce dayalı bir kamp dönemi geçirildiğini kaydeden Güneş, şöyle konuştu: “Hiçbir aksaklık olmadan her geçen gün daha iyiye gittiğimiz bir kamp süreci oldu. Dayanıklılık ve bireysellikte bazı sıkıntılar olması son derece doğal. Takım oyunu ve disiplinde ise bir iyi niyet söz konusu. Kadromuzda daha iyi işler yapacak arkadaşlarımız var. Ama idman yoğunluğu ve adale yorgunluğu onların üzerinde etkili oldu. Şu aşamada iyi bir kamp geçirdiğimizi söyleyebilirim. Hem hava iyiydi hem de çalıştığımız ortam. Son derece iyi hazırlandık”

Kadronun genişliğinin zaman zaman bazı oyuncular için kafa karışıklığı yaşattığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Bunun haricinde bütün oyuncularım takımın bir parçası olarak son derece olumlu çalıştılar. Sonuçları dikkate almadan ilk maçtan son maça kadar bakarsak olumlu şeyler hep artış gösterdi. Eksikler hep olacaktır. Lig başladığında da olacaktır. Geçen sene de bunları yaşadık” değerlendirmesinde bulundu.

Uygulamayı planladığı oyun formatıyla ilgili de yorum yapan Güneş, şunları söyledi: “Geriden oyunu başlatırken, oyun kurmada, baskı yediğimiz anlarda yaptığımız işlerde eksiklerimiz var. Bireysel performans ve becerileri daha iyi kullandığımızda daha etkili işler yapacağımızı düşünüyorum. Yakalanan pozisyonları gole çevireceğimiz anlar oldu ama bunu yapamadık”

Kadrodaki oyuncu sayısın lig başlamadan azalacağına değinen Şenol Güneş, “Gitmek isteyen de olabilir, bizim göndermek isteyeceğimiz de. Bu her zaman doğaldır. Transfer her zaman yapılabilir ve kulüpler için gereklidir. Bunu ticari boyutu da var, başarı boyutu da. Eldekinden daha iyisini bulursanız yollarsınız. Elinizdeki çok iyi bir oyuncuyu da verebilirsiniz. Kim kalır, kimler takımı daha ileriye taşır buna karar vereceğiz. Geçmişten bildiğim oyuncular var. Onlarla ilgili yine sıkıntı varsa kanaatimi söyleyeceğim zaten. Ama oyuncu da bize öyle bir duyguyla gelirse değerlendiririz” dedi.

Takıma yeni katılan oyuncuların performansını da değerlendiren Teknik Direktörümüz, “Soner yetenekli bir oyuncu, daha da üzerine koyacağını düşünüyorum. Soner’i, Yasin’i ve Bamba’yı yeni oldukları için daha çok görmek istedim. Emre’yi dedesinin vefatı nedeniyle izin verdiğimizden pek oynatamadım. Ama hepsinin performanslarından memnunum” yorumunu yaptı.
Editör: TE Bilişim