Trabzonspor'un efsane ismi Özkan Sümer'in ölüm yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Trabzonspor ve A Milli Takım eski teknik direktörü Şenol Güneş törende konuşanlar arasında yer aldı.

Güneş şu ifadeleri kullandı;

Sorması kolay ama anlatması zor. Çünkü birlikteliğimiz uzun yıllar sürdü. Seyirci olarak başladık onu izledik, onunla beraber oynamak, ona karşı oynamak, onun kaptanlığında hocalığında oynamak başkanlığında hocalık yapmak birlikte çalışmak. Kendimi ayıramıyorum hikayelerimiz çok fazla. Unutmadık, özleyeceğiz. Özkan Sümer yapacağını yaptı zaten. Trabzon çok değerli bir kent, yarınlarda da iyi olması gerekir. Bunu siyasette, genel kültürde her şeyde söylemimiz gerekir.

Trabzonspor bir aile hep öyle olacaktır. Ben 3 kişiye imza verdim, iki tanesi başarılı oldular o imza alamadığı için çok çalıştı başarılı oldu bugünlere geldi. Hiçbir zaman tek başına büyümüyor hep etrafındakilerle büyür. Bir kişi farklıydı o da Özkan Sümer’di. Hakarette yedi hoşgörü gösterdi, küllerinden doğdu başarılı oldu.

Geçmişteki kırılmayan Özkan Sümer gibi sizde dik durun, kırılmayın, birbirinize alınmayın, birlikteyiz beraberiz. Onu kaybettikten sonra değerini anlıyoruz.  

Çok üretken bir insan ve antrenördü. Onun ürettiklerini biz yakaladık o yüzden usta çırak ilişkisi olarak bakıyorum. Hikayemiz çok. Ağabey diyordum hoca diyordum. Çok sigara içiyordu, kendisi getiriyordu depoluyordu. Bıraksın diye iddiaya girdik. 1 sene o sigarayı bıraktı bir daha hiç içmedi. Çok kararlıydı. İlkeleri vardı. 

Başkan Ağaoğlu da altyapıdan geldi. Özkan Sümer’le çalıştı. Altyapıda sadece futbolcu değil yönetici de yetişti. Çok başarılı oldu. Şahsında onu Abdullah Hocayı ve futbolcuları tebrik ediyorum.