Milli takıma seçilen isimlere dışardan kulüpçülük yapılarak eleştiri yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Güneş, "Bizde kulüp diye bir şey yok. Oyuncular milli takıma geldiğinde kulüp diye bir şey olmuyor ama dışarda kulüpçülük yapılıyor. Milli takımda oyuncusunu görmek, istemek güzel. Kendi oyuncusu olduğu için oynamasını istemesi kötü. Birisi bir şey dediği için değil, oyuncular hak ettiği için burada. Burada önemli olan oyuncuların etkilenmemesi. 3 kaleci alıyoruz, alınmayan kaleci kötü kaleci mi? O da iyi kaleci. Alınmadığı zaman oynayanı kötülemek bize saygısızlık. Milli takımı temsil ediyor. 

DAHA YENİ BAŞLADILAR
Uğurcan da Altay da iyi kaleci ama Mert de iyi kaleci. Daha yeni başladılar. Elimizdeki kaleciler iyi kaleciler. Uğurcan, Mert, Altay ve Gökhan var. Berke, Utku, Ersin, Doğan ve İrfan Can var. Çok kaleci var. Sinan hala Belçika'da oynuyor. Bu isimlerden bazıları gelecek" dedi.  

LİLLE’DEN BANANE.. 
Fransa Ligi'nde Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz, Mehmet Zeki Çelik ve Mustafa Kapı'nın forma giydiği Lille'i milli oyuncular oynadığı için takip ettiğini söyleyen Güneş, "Lille de diğer takımlarda olduğu gibi lig yarışını sürdürüyor ama bizim çocuklarımız orada olduğu için benim gibi Türk futbolseverler maçları takip ediyor. Heyecanla gururlanarak izliyoruz. Kim şampiyon olsun derseniz Lille derim ama bizim çocuklar olmasa Lille'den banane. İyi de oynuyorlar inşallah devam ederler" ifadelerini kullandı. 

"BURAK YILMAZ BÜTÜN OYUNCULARA DERS OLARAK GÖSTERİLMELİ" 
Milli takımın kaptanı Burak Yılmaz için de Şenol Güneş şunları söyledi:
"Burak'ı konuşmadan önce nereden geldiğini bilirsen nereye gideceğini bilirsin. Burak bunu öğrendi. Bir Burak, bir Arda, bir Caner, bir Gökhan Gönül, bir Mehmet Topal kolay gelmedi. Nuri Şahin çok yetenekli bir oyuncu ama neden erken bıraktı? Burak bazı dalgalanmalar ve sıkıntılar yaşadı. Burak'ın her gün öğrendiğini düşünüyorum. Bütün oyunculara ders olarak gösterilmeli. Burak geçmişinde çok dönemde bırakabilirdi, hatalar yapmadı mı, tabii ki yaptı. Tabii ki hatalar yapacağız ama bunları ikinci kez yapmayacağız. Her şeyi bir kenara koyun, futbolu, ülkenin tanıtımını, kazandığı dövizi Türkiye'ye getiriyor. Yusuf'un gidişi, Cenk'in gidişi. Rakamlara bak. Cenk 23 milyon Euro kazandır Beşiktaş'a gitti ama dönüyor yine Beşiktaş'ı seviyor."  (Fanatik)