Türk futbolunun zirvesindeki isim olan Şenol Güneş, "İlk 11’in tamamının yabancı olmasını doğru bulmuyorum" ifadesini kullanırken Trabzonspor ve Yusuf Yazıcı ile ilgili de konuştu. 

YUSUF’U TEBRİK EDİYORUM
 Eylül ayındaki maçlar öncesinde Milli Takımın aday kadrosunda değişiklikler olabileceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Biz 2 Eylül’de kampa gireceğiz ve 10 Eylül’de kampımız bitecek. Eylül ayında iki maç yapacağız. 
Mevcut kadroda bizimle olamayacak oyuncular var, Hasan Ali Kaldırım ve Burak Yılmaz gibi. Bunun dışında ne gibi gelişmeler olabilir, bilmiyorum. Dorukhan’ın, Okay’ın ufak sakatlıkları var. Kenan’ın vardı düzeldi. Yurt dışına transfer olan arkadaşlarımız var. Yusuf Yazıcı’yı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi. 

TRABZONSPOR YUSUF İLE YAPTI
 Türkiye’den bir çok oyuncunun yurtdışına transfer olduğunu, bunun daha da artması gerektiğini söyleyen Şenol Güneş, "Cengiz’in Altınordu’dan Başakşehir’e geçmesi ve oradan Avrupa’ya transfer olması başlı başına bir olaydır. Bu oyuncularımızın Avrupa’da başarılı olması yeni gelen oyuncularımızın da önünü açıyor. Bu anlamda bize düşen görev onların başarılı olması için elimizden geleni yapmak olacaktır. Hırvatistan bunu çok yapmıştır. Son zamanlarda ligleri pek gündemde olmasa da Sırbistan dışarıya çok fazla oyuncu yolluyor ama Fransa hem başarı yakaladı, hem de çok fazla oyuncu çıkardı. Bizim de üretime tekrar dönmemiz gerekiyor. Trabzonspor Yusuf ile bunu yaptı, Galatasaray ise Ozan ile yaptı" ifadelerini kullandı.

ABDÜLKADİR’DE GELİYOR
 Genç oyunculara daha fazla şans verilmesi ve onlara uygun rekabet ortamı sağlanması gerektiğini dile getiren Güneş, "Galatasaray’da Ozan Kabak 19 yaşında Avrupa’ya gitti. Trabzonspor’da Yusuf gitti, Abdülkadir de geliyor. Beşiktaş’ta Dorukhan ve Güven var. Her takımda üretme şansımız var ama bütün bunların hepsi kolay olmuyor. Transferler yapılıyor, büyük rakamlar harcanıyor ve büyük ücretlerle alınan oyunculardan sonra başarısızlıklar olunca ekonomik krizler ortaya çıkıyor. Bu konuda futbol kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.