Antrenmanları iki bölüme ayırıp ilk bölümde kondisyon ve çabukluk çalışmaları yaptıran Güneş, son 1 saatte ise oyuncularına yeni sezonda uygulayacağı taktiği oyuncularına aktarmaya başladı.

İYİ VE BOL PAS

Tecrübeli çalıştırıcı, taktik antrenmanlardaki çift kalelerde sık sık oyunu durdurarak futbolcularına istediklerini anlatıyor. Şenol Güneş, bordo mavili futbolcularına, Acele etmeyin, tek top oynayın, görerek pas atın. Top size gelmeden kafanızdaki hamleyi planlayın. Top ayağınıza ulaştığında ne yapacağınızı biliyor olmanız gerek. Pas yaparak çıkın. Atağın ters kanadındaki oyuncu da mutlaka kaleye yaklaşsın. Hücumda pas alternatifi oluşturun. Mümkün olduğunca fazla adamla kaleye yaklaşın. Böylece rakip üzerinde baskı hisseder ve hata yapar diyor.

DEFANSA UYARI

Şenol Güneş, defans bloğunda oynayan Mustafa, Giray ve Bambayı da, Top takıma geçince hemen çıkın. Orta sahaya kadar çıkın ve oyuna girin. Dönen topu önde karşılayın diye uyarıyor.

SABAHTAN BERİ ÇALIŞIYORUZ AMA

Özellikle hücuma çıkarken yapılan pas hatalarına çok sinirlenen Şenol Güneşin, İyi pas verin. Sabahtan beri iyi pas yapalım diye çalışıyoruz. İyi pas yapamazsanız nasıl oynayacağız, nasıl sonuca gideceğiz? Topu bu kadar kolay kaybetmeyin. İsteğinizin yüksek olması iyi pas yapamadığınız takdirde bir fayda sağlamaz sözleriyle futbolcularının dikkatini çekiyor.