2010-2011 Şike sezonunu konu alan “Dirty Games” adlı belgesel Alman Devlet Televizyonu 1. Kanalı ARD’de yayınlandı.

Çekimleri Brezilya, Amerika, İngiltere, Belçika, Avustralya, Nepal, İstanbul, Bursa ve Trabzon'da gerçekleştirilen, yapımcılığını Benjamin Best'in yaptığı  filmde Şenol Güneş’in de açıklamaları yer alıyor.

Şenol Güneş, filmde şu ifadeleri kullanıyor: “Futbola bakışım benim dönemimden çok farklı dönemler geçirdi. Geçmişte keyif alan, ortak değeri olan futbol bugün geçim kaynağı olmaya başladı. Geçmişte ekonomik olarak az kazanmamıza rağmen daha büyük keyif alıyorduk. Bugün ise daha çok kazanmamıza rağmen aynı keyfi aldığımızı düşünemem. Futbolu eskiden garibanlar, fakir aile çocukları oynarlarken zenginler izliyordu; şimdi ise futbolu oynayan futbolcular zengin olduğundan futbolu şimdi zenginler oynuyor, daha fakir olanlar izliyor.

2010/11 sezonunda ilk yarı biz  9 puan öndeydik. İkinci yarı yarış yaparken ilk yarıya göre  3-4 puan geride kaldık. Lig sonunda Fenerbahçe ile aynı puana geldik.

Son Karabük maçı bittiğinde ben şike sürecinden haberdar olmadan şunları söylemiştim; yeteneğin ve emeğin savaşıyla paranın savaşında biz kaybettik. Yani bugün Türkiye'de şike var mı yok mu sorduğunda kimine göre var kimine göre yok. Halbuki polis kayıtlarında var. O zaman hangisi doğru? Polis mi yanlış yaptı, devlet mi, savcı mı? Kötü olan şu; ortada bir ölü var, bir katil var. Ne ölüyü gömdük ne katili hapise attık. Yani  o zaman boşlukta bıraktık bunu.”