Haftayı Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 1 puanla kapatan Trabzonspor, Başkent’i çabuk unuttu, Beşiktaş provası için düğmeye bastı... Bu sezon büyük maçlardan çıkardığı başarılı sonuçlarla bir anlamda zirvenin de kaderini belirleyen Bordo-Mavililer, ilk yarıda 3-0 mağlup olduğu Kartal’dan bu kez rövanşı da alıp Avni Aker serisini sürdürmekte kararlı.

Evinde 1 yenilgi

Ligde 4. basamağı yakalama şansını geçtiğimiz hafta elinin tersiyle iten Karadeniz temsilcisi, Avrupa bileti ve prestij açısından önemli olan bu noktaya ulaşmak için de Beşiktaş’ı devirmek zorunda. Genel tabloya bakıldığında durum Bordo-Mavililer’in lehine... Çünkü bu sezon Trabzonspor kendi sahasında sadece Eskişehirspor’a kaybetti. Avni Aker’de 3 maçı berabere biten Fırtına’nın evindeki galibiyet sayısı ise 10.

Aslan’a patladı

Bu sezon Fenerbahçe ile 2 maçı da 0-0 biten Trabzonspor, Galatasaray’ı İstanbul’da 3-0, Trabzon’da ise 2-1 mağlup ederek Aslan’a şampiyonluk yolunda büyük bir yara verdi. Ersun Yanal’ın ekibinin tek ‘büyük maç’ kaybı ise İstanbul’da 3-0 ile Beşiktaş’a karşı...
Editör: TE Bilişim