Trabzonspor gün geçtikçe pas oyununda zamanla istenilen seviyeye geliyor. İstatistiklerde topla oynama oranı yüksek ve pas sayısı oranı rakibinin iki katı seviyesinde bir maç izledik. Dikkat çeken eksikler orta sahada top kapma sayısı ve bek oyuncularının gerekli desteği vermemesidir.

Marlon'un ve Serkan'ın sorumluluk almaktan kaçınması Serkan'ın tecrübesizlikten dolayı rakibi karşılamada kolay çalım yemesi de irdelenmesi gereken diğer konular. 

Orta sahada Baker hücuma katılmakta kesinlikle sorumluluk alamıyor. Berat geldikten sonra ilk 11'i zorlamasını bekliyorum ama hemen katkı vermesini beklemiyorum. Çünkü hem 22 yaşında hem de önünde öğrenmesi ve geliştirmesi gereken çok şey olan bir futbolcu. Defansif açıdan top kapma ortalamasını arttırdığı takdirde defansın önünde sibop görevini iyi görecektir. Mevcut oyunculara göre orta sahada daha fazla top kesme ve kapma istatistiklerinde daha önde fakat Trabzonspor'a geldikten sonra topla daha çok oynayan ve oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyen bir takımda topla çıkarken oyunu yönlendirmede isabetli kilit pas oranını artırması çok önem arz edecektir. Yine söylediğimiz gibi defansif açıdan kapılan toplar sonrasında kontra ataklarda netice alınabilmesi için Baker gibi eveleyip gevelemeden direk paslarda fark ettirecektir.

Maçı özetleyecek olursak oyunun genelinde üstünlüğü elinde tutan Trabzonspor farkı daha da attırabilirdi. Trabzonspor Göztepe'ye 1 pozisyon dışında pozisyon vermedi. Hosseini iyi bir oyun sergileyerek kadroda her zaman hazır bekletilmesi gerektiğini göstedi. Abdülkadir Parmak iyi niyetli oyununu devam ettirdi. Bu maçta vasatın üstünde bir görüntü verdi. Uğurcan'ın çıkarttığı net bir pozisyon var. O pozisyonu her kaleci kolay kolay çıkaramaz. Fakat bazen konsantrasyon kaybı yaşayarak ilginç hatalar yapıp kolay goller yiyebiliyor. Abdülkadir Ömür oyunu yönlendirmede, oyun aklı olma açısından önemli bir futbolcu fakat topu çok kolay kaptırması sıkıntılı bir durum. Bunu azalttığı takdirde yıldızı parlamaya devam edecek. 

Günün sonunda tek taraflı bir maç izledik ve yeni transferleri bekleyen Trabzonspor için önemli bir 3 puan ve oyun gelişimi gözlemledik.