Süper Lig'deki son 6 maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan, üst üste 4 hafta kazanarak bu sezonun en uzun galibiyet serisini yakalayan Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Ligin 27'nci haftasını en yakın takipçisine 9 puan fark atarak geride bırakan ve 28'inci hafta mücadelesinde de deplasmanda Bursaspor karşısından galibiyetle ayrılarak üst sıraları takibini sürdüren bordomavililer, son olarak 2015-16 sezonunda katıldığı Avrupa kupalarındaki 3 yıllık özlemine son vermeye yaklaştı.

GÖZÜ ARTIK ÜÇÜNCÜLÜKTE
3 yıllık aranın ardından Avrupa biletini cebine koymayı hedefleyen Trabzon, kalan 6 haftada ilk 4'teki yerini sağlamlaştırıp ardından 4 puan gerisinde yer aldığı Beşiktaş'ı yakalayarak üçüncülük koltuğunu ele geçirmeyi arzuluyor. Ligin 33'üncü haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek olan bordomavililer, bu maça kadar olan bölümü kayıpsız geçerek rakibiyle oynayacağı karşılaşmaya avantajlı bir şekilde çıkmayı arzuluyor. Karadeniz ekibi sırasıyla Malatya, F.Bahçe (D), Kayseri, Konya (D), Beşiktaş ve Rize (D) karşılaşmalarına çıkacak.

SADECE 1 GOL YEDİ
Ligde son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan bordo-mavililer, taraftarını mest etti. Sadece 2-0'dan 2-2'ye gelen Kasımpaşa maçında puan kaybeden Fırtına 6 maçlık serinin son üç haftasında 6 gol atarken, sadece 1 gol yedi.

EVDE GEÇİT VERMİYOR
Fırtına, evinde 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle 29 puan topladı ve en iyi iç saha performansını sergileyen takımlardan oldu. Bordo-mavililer, cumartesi günü Malatyaspor'u da eli boş göndermek istiyor.

İLK DEVREYİ SOLLADI
İlk devrede 8 deplasmana çıkan Trabzonspor 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 9 puan topladı. İkinci yarıda 6 dış saha maçında 11 puan elde etti. İlk yarıda 1.12, ikinci devrede 1.83'lük puan ortalaması yakaladı.

SIRA MALATYASPOR'DA
Ligin ilk devresinde Antalyaspor ve Bursaspor ile berabere kalan, Malatya'ya 5-0 kaybeden Fırtına, bu kez Antalyaspor'u 4-1 ve Bursaspor'u 1-0'la geçti. Şimdi de hedef Malatyaspor.

Fırtına'da altyapı oyuncularının skora katkısı da 7'ye yükseldi. Abdülkadir Ömür 3, Parmak 2, Yusuf ve Murat Cem de 1'er golle katkı sundu.
Bursa ile Trabzonspor'un nisan aylarında karşılaştığı 8 Süper Lig maçında bordomavili takım hiç kaybetmedi. (7 galibiyet ve 1 beraberlik)
Spor Toto Süper Lig'de 6 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor (5 galibiyet, 1 beraberlik), bu sezon ligdeki en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor..

Editör: TE Bilişim