İngiltere’den Türkiye’ye geldikten sonra bambaşka bir futbolcu olarak izleyenlerin karşısına çıkan Sörloth, 2019-2020 sezonunda Trabzonspor formasıyla gösterdiği performans ile dünya devlerinin dikkatini çekmişti.

Bonuslarla beraber Leipzig’e 22 Milyon Euro’ya mal olan Sörloth, Almanya’da istediğini bulamadı.

Hocası Julian Nagelsmann’ın zaman zaman şans verdiği Sörloth, ligde çıktığı 12 karşılaşmada gol atamadı. Sörloth, 3 Avrupa mücadelesinde de sonradan oyuna dahil olurken, 66 dakikada tek gol attı. O golü de yine Türkiye’de atabildi.

KUPA MAÇINDA DA ŞANS VERMEDİ

Leipzig’e 22 Milyon Euro’ya mal olan Sörloth’un piyasa değeri de gün geçtikçe düşerken, Julian Nagelsmann’ın şaşırtan kararı da dikkat çekiyor. Son olarak Leipzig’in deplasmanda Augsburg’u 3-0 yendiği karşılaşmada gözler Sörloth’u ararken, maalesef bulamadı.

Yedek olarak karşılaşmaya çıkan Sörloth, kupa mücadelesinde de forma şansı bulamadı.

LİGDE SKORA HİÇ KATKI YAPAMADI

1. Bundesliga’da 12 karşılaşmada görev yalan Sörloth, toplam 511 dakika sahada kalabildi. Sörloth bu dakikalar içerisinde skora hiç katkı sağlayamadı. Gol veya asist katkısı veremeyen Sörloth’a Alman basını ve Leipzigli taraftarlar da tepki göstermeye başladı.

DEVRE ARASI TRABZONSPOR’A DÖNER Mİ?

Almanya’da umduğunu bulamayan 25 yaşındaki Sörloth’un devre arasında yarım sezonluğuna kiralık olarak gönderilmesi de gündemde. Sörloth’un Türkiye’ye transfer olması halinde ise öncelik Trabzonspor’da. Sörloth’un bir sonraki satışından %20 pay alma hakkı bulunan Trabzonspor’un eski yıldızı için devre arası harekete geçebileceği bilgisine ulaşıldı.

Bordo mavili takımın Sörloth’un bir sonraki satışından %20 pay almaktan vazgeçmesi halinde, yıldız futbolcunun yarım sezonluğuna Trabzonspor’a kiralanması gündemde.

Leipzig'in de Sörloth'un eski piyasa değerine ulaşması için bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Türkiye’de Trabzonspor formasıyla kendini göstermeyi başaran Sörloht’un, Trabzonspor ile bağlarını hiç kopartmaması devre arası hareketli saatlerin yaşanmasına neden olacak gibi gözüküyor.

Kaynak: HaberTS.com / Yasir Güney

Editör: TE Bilişim