Borussia Mönchengladbach ile RB Leipzig’in karşı karşıya geldikleri Bundesliga mücadelesi Alexander Sörloth’un son dakikada attığı golle 3-2 ev sahibi lehine sonuçlandı. Trabzonspor’dan ayrılarak rekor bonservisle Alman ekibinin yolunu tutan Norveçli golcü yeni takımında 3. golünü kaydetti.

​​​​​Kafa golüyle skoru belirledi

Leipzig’in ilk golünün asistini yapan, uzatma dakikalarında sahneye çıkarak Leipzig’e 3 puanı getiren Sörloth, güzel bir kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Yoğun itiraz 

Ancak pozisyonda rakibini ittiği ve golün nizami olmadığı yönünde Mönchengladbach cephesinin yoğun itirazları yaşandı. Konuk takımın bu itirazları maç içinde olduğu kadar karşılaşma sonrasına da taşındı.

‘Gol niye iptal edilmedi’ tepkisi

Borussia Mönchengladbachlılar bu golün VAR tarafından ya da VAR incelemesi sonunda hakem tarafından iptal edilmemesine tepki gösterdi.

İptal istiyorlar 

Sörloth’un maç içinde fileleri bulan bir vuruşunda, topu eliyle içeri attığı gerekçesiyle gol geçersiz sayılırken, bu pozisyonda da faul nedeniyle iptal kararı verilmesi gerektiği savunuldu.

​​​​Sörloth’a ‘Joker’ benzetmesi

Alexander Sörloth’un ilk golün asistini yapması ve son dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirmesi, bu pozisyonla ilgili tartışmadan bağımsız olarak Almanya’da takdirle karşılandı.

‘Maçın adamı Sörloth’ 

Kicker’de ‘Joker Sörloth maçı çevirdi’ ifadesi kullanıldı. Bild gazetesi ‘Leipzig Sörloth sayesinde kazandı’ başlığını attı. Deutsche Welle ‘Maçın adamı Sörloth’ diye yazdı.

Editör: TE Bilişim