Trabzonspor’da sezona damgasını vuran Alexander Sörloth, konuşulmaya devam ediyor.

Ligde son olarak Ankaragücü’ne attığı golle bu sezon 20. kez rakip fileleri sallayan Alexander Sörloth’un performansı İngiltere’de yakından takip ediliyor.

Norveç basınına göre, 24 yaşındaki yıldızın bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace yakın ilgi gösteriliyor. Bordo-mavililerde kiralık oynayan golcü yıldızın performansı hem şaşırtıyor hem de beğeni topluyor.

Takımın 72 yaşındaki teknik direktörü Roy Hodgson’ın, Sörloth’un maçlarını hep izlediği ve genç forvetin sergilediği grafikten etkilendiği bildirildi.

Bu sezon ofansif anlamda etkili olamayan, maç başına attığı gol sayısı 1’in altında olan Crystal Palace takımının tam da aradığı ismin, bordo-mavililere kiralık gönderdiği oyuncusu olduğu belirtildi.

Ada’da ses getirdi 

Sörloth’un performansının Crystal Palace dışında İngiltere’de farklı kulüplerde de ses getirdiği vurgulandı.

Yıldızını parlatan Norveçli forvetin satın alma opsiyonunun Trabzonspor’da olduğu hatırlatılırken, Ada’ya dönse bile bunun Palace’tan daha büyük bir ekip olacağına kesin gözüyle bakıldığının altı çizildi.Alexander Sörloth bu sezon 43 resmi maçta 28 gol attı, 9 asist yaptı.

Gent’in gücü yetmedi

Alexander Sörloth’un eski takımı Gent’in, Norveçli futbolcuyu transfer gündemine aldığı ortaya çıktı.

Teknik heyetin isteği üzerine uzun boylu ve fizik gücü yüksek bir santrforun takıma kazandırılması adına çalışmalar yürütüldüğü sırada 24 yaşındaki oyuncunun gündeme geldiği kaydedildi.

Ancak son dönemde golcü yıldızın iyice parlaması ve değerinin oldukça artmasından dolayı bu transferin kulüp için imkansız hale geleceği değerlendirilmesi yapıldığı aktarıldı.

Yoğun bir dönem 

Pandemi sonrası futbolda takvimler yeniden şekillendi. Lig ve Avrupa kupalarının ağustos ayının sonuna kadar sarkması tatil sürelerini azaltacak. Özellikle Alexander Sörloth, birçok futbolcudan daha yoğun bir temponun içine girecek.

2021’de yapılacak EURO 2020 için play off’larının ertelenmesi nedeniyle ekim ayı başlarında Norveç formasıyla Sırbistan karşısına çıkacak yıldız futbolcu, milli takımın bu durumuna bağlı hazırlık maçları ve kamplarla birlikte kendisini yoğun bir tempoda bulacak, ardından liglerin yeniden başladığı dönemde top koşturmaya devam edecek.