Alexander Sörloth'u RB Leipzig'e transfer eden teknik direktör Julian Nagelsmann'ın Bayern Münih'e transfer olması, 25 yaşındaki golcü futbolcunun gelecek sezon takımda kalma şansını iyice zora soktu.

2021/22 sezonunda takımın başına geçecek olan Jesse Marsch ile RB Leipzig, Nagelsmann'a göre çok daha farklı bir oyun felsefesi ile sahada olacak. Bu yüzden Sörloth çok fazla forma sanşı bulamayacak.

Transfermart muhabiri Murat Öztürk'ün RB Leipzig yönetiminden aldığı özel bilgilere göre, Alexander Sörloth takımdan sadece kiralık olarak ayrılabilir. Ancak Norveçli futbolcuyu kiralayacak olan kulüp, onun brüt 4.5 milyon euroluk maaşının tamamını karşılamak zorunda.

Bu bilgileri geçtiğimiz haberimizde de sizlerle paylaşmıştık. Muhabirimiz Murat Öztürk, RB Leipzig yönetimindeki kaynaklarından aldığı sıcak ve transferin seyrini 360 derece değiştirecek yeni bilgilere göre, Bundesliga temsilcisi Sörloth için aceleci davranıp golcü futbolcunun değerini düşürmek istemiyor. Almanlar bonuslarla birlikte 22 miyon euro yatırım yaptığı Norveçli golcü için Türkiye'den sadece Trabzonspor ile kendilerini bağlamak niyetinde değiller. Bundesliga temsilcisi Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray dahil olmak üzere yurt içi ve dışından gelebilecek her teklifi değerlendirme kararı aldı. Transferde öncelik Trabzonspor'un ancak şartlar oluştuğu takdirde Kuzeyin Kralını Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe yada Galatasaray formasıyla da izleyebiliriz.

Türkiye'de transferin bir numaralı gündemi olan Alexander Sörloth'a Transfermart ulaştı.

Sosyal medyada kopan fırtınaları yakından takip ettiğini söyleyen 25 yaşındaki futbolcuya ayrıca Trabzonspor'u sorduk ancak yorum yapmak istemedi.

Yeni sezon planlaması ile alakalı bilgilendirme yapılmayan Norveçli futbolcunun menajerlerinden İbrahim Polat ise " Geçmiş hakkında çok konuşuyoruz. Sörloth yeni sezona hazır olacak. Bundan kimsenin süphesi olmasın. Biz, önümüze bakıyoruz ve geleceğimizi Leipzig'de olumlu görüyoruz" dedi.

Kaynak: transfermarkt / Murat Öztürk

Editör: TE Bilişim