En son söyleyeceğimi baştan söylüyorum: Bugün başta şef Sosa olmak üzere bizlere muhteşem bir Trabzonspor izlettiren ve bu güzel deplasman galibiyetinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum bir futbolsever, bir Trabzonspor sevdalısı olarak..

Hele bu Sosa öyle güzel işler yaptı ki, hem oynadı, hem oynattı..
Ve sonunda şeytanın bacağını kırıp son yılların unutulmayacak gollerinden birine imza attı..
İşte bu gol bu güzel galibiyetin şef ‘’ Sosa soslu hamsi tava ‘’ tadında bir futbol ziyafeti gibi oldu dersek hiçte abartmış olmayız düşünüyorum..

Ne diyelim, sabrın sonu Sosa…

Trabzonspor ‘un son yıllarda böyle muhteşem bir deplasman  galibiyeti aldığını hatırlamıyorum kendi adıma desem, belki yanılıyorum da…

Bunu şunun için diyorum; ‘’ illa ki bir çok dış saha maçı kazanıldı, lakin bugün Trabzonspor farklı skorlu galibiyetin yanında, çok akıllı bir saha içi performansı sergiledi..
Her şeyden önce çok akıllı oynadı..
Burak Yılmaz mesela, hem dikine, hem yana, hem geriye çok faydalı işler yaptı..

Akhisarspor gibi, özellikle büyük camialara her daim çok ters gelen o kompakt oyun yapısıyla, tabiri caizse kök söktüren bir ekip!
İşte böyle bir ekibe karşı, üstelik kendi evinde harika bir galibiyet aldı Trabzonspor!

Her ne kadar futbol sonuç odaklı bir oyun olsa da, bu sonuç odaklılığa erişmek için gerek saha içi gerek saha dışı etmenlerin yerinde ve zamanında oluşup, sizinle olması da sizi istediğiniz sonuca ulaştıracak en rasyonel gerçekliktir..

Düşünebiliyor musunuz (?) : Bu ligin lideri bu sahada hiç beklemediği üç gollü bir mağlubiyet aldı!
Ve lidere üç atarak bu unutulmaz yenilgiyi tattıran Akhisarspor’a bugün Trabzonspor hemen hemen aynı tarifeyi uyguluyordu..
Ve yine Trabzonspor bu ligin liderine kendi evinde unutulmaz bir mağlubiyet tattırdığını da hatırlıyoruz..

Şimdi gel de futbolun ‘’ sadece rakamlarla ve sistemlerle izahatını ‘’ açıkla - açıklayınız!...

İşte futbol aslında çok basit, lakin çok bilinmeyenli bir denklem gibi bir oyun aslında…

Yeter ki siz sadece işinize odaklanın ve futbolun doğrularını çoğaltıp uygulamaktan imtina etmeyiniz..
Gerisi mutlaka gelecektir..

Malum sebepten dolayı Ünal Karaman’ın olmadığı yerde sevgili Hüseyin Cimşir hocanın Ünal hocayı hiç aratmaması da bu kritik galibiyetin bir başka hoş ve anlamlı kazanımı oldu..

Takımını saha kenarında muhteşem yönetti, demek ki Trabzonspor’da takım içi birlikteliği türlü zorluklara rağmen maksimum yönde seyretmekte..
Bugün kim kötü oynadı diye arayışta olmadığımız, hocalarının acısının içinde görevlerini boşlamayan bir Trabzonspor futbolcu profili izlemek aslında saha içi oynanan oyun ve kazanılan üç puan kadar kıymetliydi..

Sosa başta olmak üzere, son günlerin şanssız ve yalnız adamı Onur’a kadar herkes görevlerini istenildiği gibi ifa ettiler.
Bir de unutmadan gözüme çarpan bir detayı belirtmek isterim, ki o da; dikkat ettiyseniz saha içinde en ufak bir faul ya da başka bir durumda olsun, bütün futbolcular birbirlerinin yardımına koşuyor..
Bu birkaç haftadır, daha doğrusu Ünal Karaman geldikten itibaren benim gördüğüm ve takım birlikteliği adına çok elzem bir detay diye sizlerle paylaşmak istedim..
Kim bilir;
Sosa’nın muhteşem  idaresinin altında yatan esas etken budur!


Bu vesile ile;..

Öncelikle sevgili Ünal Karaman’ın çok değerli annesi ‘’ Şefika Karaman’a ‘’ yüce Allah’tan rahmet diliyorum..
Allah başta Ünal Karaman olmak üzere geride kalanlara uzun ve hayırlı ömürler dilesin dilek ve temennilerimi sunuyorum..
Mekânı cennet olsun Şefika annemizin…