Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzon’da oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir gerilim olacakmış gibi algı oluşturmanın, kamuoyunu bu yönde kanalize etmenin kimseye fayda sağlamayacağını söyledi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ABD’li Olimpiyat Şampiyonu yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman’ı kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kılıç, hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili yapılan açıklamaların gerginliğe neden olduğunun hatırlatılması üzerine, “Trabzon çok konuksever bir şehir. Trabzon’u da, Trabzonluları da gerek ben, gerek sizler, gerekse spor kamuoyu çok iyi tanır. Hepimiz tanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki maçta da, bundan sonraki maçlarda da, Trabzon halkı kendilerinden beklenen konuk severliği mutlaka ortaya koyacaktır” dedi.

“HİÇ KİMSENİN GERİLİMDEN FAYDA UMMAMASI LAZIM”
Futbol müsabakasında iki takım arasında ezeli bir rekabet olduğunu ve her iki takımın futbol performanslarını Avni Aker zemininde ortaya koyacaklarını belirten Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Nihayetinde tribünlerde de futbolun ruhuna, sporun ruhuna uygun tavır ve davranışlarla bu maçın yaşanacağı kanaatindeyim ben. Her iki kulüp yöneticileri tarafından son günlerde yapılan açıklamalara bakıldığı zaman ortamın gerilmesine neden olacak beyanatların olmadığını gözlemleyebiliyorum. Trabzonspor başkanından da gelenlerin konukseverlikle karşılanacaklarına ve Trabzon kentinin misafirperverliğinin kendilerinden esirgemeyeceğine dair beyanatlar var. Bu çerçevede bakmak lazım. Hiç kimsenin gerilimden fayda ummaması lazım. Gerilim Türkiye’de hiçbir konuda hiçbir problemin çözümüne katkı sağlamadığı gibi, gerginlik sporda da, futbolda da hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. Diğer yandan kulüplerimizin gerek yargıda gerekse futbolun idari makamları nezdinde hak arayışları varsa elbette ki tüm kulüpler açısından haklı olduklarını düşündükleri konularda hak arayışına devam etmek kendileri açısından normal karşılanması gereken bir durum. Ama Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir gerilim olacakmış gibi algı oluşturmak, kamuoyunu bu yönde kanalize etmek kimseye fayda sağlamayacaktır.”
 
“GERİLİMLER TÜRKİYE’DE MAALESEF PEK ÇOK SEVİMSİZLİĞİ BERABERİNDE GETİRİYOR”
Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir gerilim olmayacağına inandığını dile getiren Kılıç, “Olmamasını da temenni ediyorum ayrıca. Her iki kulüp temsilcilerinin yaptığı açıklamalar da bir gerilim oluşturmaya değil, bahsedilen gerilim ihtimalini ortadan kaldırmaya yönelik açıklamalar. Bu ortama herkesin katkı vermesi lazım. Futbolda ve sporda yaşanan gerilimler Türkiye’de maalesef pek çok sevimsizliği beraberinde getiriyor. Ortamın daha da yumuşamasına, futbolun sahada seyir zevkine hizmet etmesine hepimizin katkı vermesi lazım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim