TFF Başkanı Nihat Özdemir dün yaptığı açıklamada, Süper Lig'deki 13-14 takımın liglerin oynanmasını istediğini açıklamıştı. Süper Lig'in 12 Haziran'da başlamasına sıcak bakmayan takımlar belli oldu...

TFF Başkanı Nihat Özdemir dün yaptığı açıklamada "Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık" demişti.

Özdemir video konferanslı toplantıda ayrıca Süper Lig'de 13-14 takımın liglerin oynanmasını istediğini vurgulamıştı. Liglerin 12 Haziran'da oynanmasına sıcak bakmayan 5 takım belli oldu. İşte o takımlar...

'Dönüş için 12 Haziran'ı erken buldum' 

Demir Grup Sivasspor... Teknik direktör Rıza Çalımbay yaptığı değerlendirmede "Dönüş için 12 Haziran'ı erken buldum. Biz ligin bitmesini istiyoruz. Gerçekten ligi oynayalım ve bitirelim ama bu kadar yakın tarihte olmasını istemiyoruz. Çünkü ne kadar çok zaman geç olursa o kadar iyi. En küçük riskte bu maçların oynanmaması gerekiyor" dedi.

'Vahim vakaların sorumluluğunu kim üstlenecek' 

İttifak Holding Konyaspor... Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada "Vahim vakaların sorumluluğunu kim üstlenecek? Kararı teknik heyetler, futbolcular ve sahada ter döken diğer çalışanlar vermeli. Maçlar oynanacaksa futbol ailesi için tatmin edici bir çözüm yolu mutlaka bulunmalı" ifadeleri kullanılmıştı.

'Liglerin bu ortamda oynanması zor'

MKE Ankaragücü... Oyuncusu Ricardo Faty'nin coronavirüs testi pozitif çıkan Başkent ekibinde Başkan Fatih Mert, "Şunu biliyorum; birçok kulüpte futbolcular oynamak istemiyorlar. Bunu medyadan takip ediyorum. Herkesin kafasında birçok soru işareti var. Liglerin oynanması bu şartlarda zor gibi görünüyor" dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor... Başkan Adil Gevrek, lige dönüş kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Biz lig başlamasın demiyoruz, doğru zamanda başlasın diyoruz. Birkaç kulüp değil, kulüplerin geneline yakını bu süreçte liglerin başlatılmasına sıcak bakmıyor" dedi.

'Ölümüne oynayın denilmesi büyük hata' 

HES Kablo Kayserispor... Asbaşkan Mustafa Tokgöz, Süper Lig’in haziran ayı içerisinde başlayacak olmasının büyük risk olduğunu söyledi. Tokgöz, "Hepimizin sağlığını tehlikeye atarak ölümüne oynayın denilmesi kabul edilemez bir hatadır" dedi.

Editör: TE Bilişim