Gaziantepspor'un Polonya'nın Gdansk takımından kadrosuna kattığı Traore'ye eski Trabzonsporlu Szymkowiak'tan ağır eleştiriler geldi.

Burkina Faso'lu futbolcunun yanlış bir tercih yaptığını savunan Polonyalı eski futbolcu, "Gaziantep yaşamak için kolay bir yer değil, şehri gördüğün zaman korkabilirsin" dedi
Trabzonspor'un eski futbolcusu Miroslaw Szymkowiak, Gaziantepspor'un Polonya'nın Lechia Gdansk takımından transfer ettiği Abdou Traore'ye, Gaziantep şehri ve takımı hakkında olumsuz yorumlarla seslendi.

Burkina Fasolu futbolcunun Gdansk ekibini bırakarak Gaziantepspor'a gitmekle yanlış bir tercihte bulunduğunu öne süren Polonyalı eski futbolcu, "Gaziantep yaşamak için kolay bir yer değil, şehri gördüğün zaman korkabilirsin" dedi.
Gdansk kentini son model Mercedes'e, Gaziantep'i ise Polonya'nın 1960'larda ürettiği 'Syrena' marka otomobillere (resimde solda) benzeten Szymkowiak, "Tabi onun için önemli olan şey paraydı. Sportif açıdan ise bu tercihi hiç doğru değil.

Gaziantepspor'un önemli yıldız oyuncuları yok. O yüzden orada takımın yıldızı gibi görülebilir. Bu da üst üste alınacak birkaç kötü sonuçta hemen günah keçisi yapılmasını beraberinde getirecek. Yarım sezon sonra ordan kaçmak isterse şaşırmam. Türkiye'ye sadece 4 büyük takımdan birisi için gitmeliydi. Türkiye Ligi Polonya'dan daha iyidir. Ancak alt sıralardaki takımlar çok sıradan" şeklinde konuştu.

Kırmızı-siyahlıların geçtiğimiz haftalarda 3.5 yıllık sözleşme imzaladığı 24 yaşındaki ileriye dönük orta saha oyuncusu şu an Burkina Faso Milli Takımı ile birlikte Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ediyor