Spor Toto Süper Lig'de transfer çalışmalarını sürdüren lider Trabzonspor, sol bek bölgesine aradığı ismi buldu. Bordo mavililer, Union Berlin forması giyen Tymoteusz Puchacz transferini resmen açıkladı. Peki Puchacz kimdir? İşte Puchacz hakkında merak edilenler...

TYMOTEUSZ PUCHACZ KİMDİR?

Tymoteusz Puchacz, 23 Ocak 1999 yılında Polonya'nın Sulechow şehrinde dünyaya geldi. Çok küçük yaşlardan itibaren futbola ilgi duyan Polonyalı, profesyonel kariyerine 2017'de ülkesinin en köklü ekiplerinden Lech Poznan'da başladı. Sol bek olarak görev yapan Puchacz, sırasıyla Lech Poznan, Zaglebie Sosnowiec, GKS Katowice formaları giydi.

Geçtiğimiz yıla kadar hiç ülkesi dışına çıkmayan 22 yaşındaki futbolcu, 1 Temmuz 2021'de Almanya'nın yolunu tuttu. Özellikle hücum gücüyle dikkat çeken, atağa çıkmayı seven ve skor katkısıyla ön planda olan 22 yaşındaki futbolcu, Union Berlin'e sezon başında 2.5 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Ancak Alman ekibinde beklediği forma şansını bulamadı. Bundesliga'da 17 maçın sadece 2'sinde kadroda olan Puchacz, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde 7 maça çıktı, bulduğu kısıtlı sürede 2 asist yapma başarısı gösterdi.

1.80 boyunda olan genç oyuncu, hızı ve temposuyla fark yaratıyor. Güncel piyasa değeri 2.5 milyon Euro olan Puchacz, Polonya Milli Takımı'nda ise 10 kez görev aldı.

Editör: TE Bilişim