Tayfun: “Sakatlığım sezon başında tamamen geçti. Şenol hocamdan beni hazırlık kampına getirmesini istedim. Ama bunu kabul etmedi. Bunu yapsaydı bugün belki oynuyordum veya bir başka takımdaydım”
 
KABULLENEMİYOR
Trabzonspor ile bir süre önce yollarını karşılıklı olarak gerçekleşen anlaşma sonucu ayıran deneyimli oyuncu Tayfun Cora, Karadeniz Gazetesi'ne çarpıcı ve ilginç açıklamalarda bulundu.
 
Bordo-Mavili kulübün içine 10 yaşında girdiğini belirten Tayfun, sezon başında kendisine Teknik Direktör Şenol Güneş ve yönetim kurulu tarafından gösterilen tutuma karşı çok kırıldığını söyledi.
 
FAYDALI OLURDUM
İki kez sakatlık geçirdiğini belirterek sözlerine başlayan Tayfun, sitem dolu açıklamalar yaparak şöyle konuştu: “İngiltere’de tedavi gördüm. Bu tedavi sonrasında tamamen iyileştim. Sezona girmeden önce Teknik Direktör Şenol Güneş ile görüştüm. Kendisinden hazırlık kampına katılmak istediğimi söyledim. Ancak hocamız benim faydalı olacağımı düşünmediği için bu isteğime olumlu karşılık vermedi.
 
BAŞKA YERE GİDERDİM
Bunun için Şenol hocama kırgınım. Ancak kendisini yine de çok severim. Karşılaştığımızda ağabey-kardeş gibi görüşürüm. Geçen gün böyle oldu. Yolda karşılaştık uzun soluklu bir görüşmemiz oldu. Hâlbuki hazırlık kampına getirilseydim. İnanıyorum ki, takıma girecektim. Veya başka takımlardan teklif alacaktım. Uzun süre oynamayan oyuncuya kolay kolay teklif gelmez. Hocam bana yeni bir imkân verebilirdi”
 
TRABZONSPORLUYUZ
Trabzon’da yerli oyunculara değil yabancı oyunculara karşı daha fazla hoşgörülü davranıldığının altını çizen tecrübeli oyuncu, “Bir Hüseyin Çimşir, Hasan Üçüncü ve Tayfun Cora gibi isimler yıldız oyuncular değil. Ancak yüreklerimiz Trabzonspor için çarpar. Bizim hepimiz Bordo-mavili renklerin aşığıyız. Bizler galibiyette sevinmesini mağlubiyetlerde ise üzülmesini biliriz” dedi. 
 
ŞARTLAR DEĞİŞİNCE İNSANLAR DEĞİŞİYOR
“Gözden uzak olan gönülden ırak olur” sözünün çok doğru olduğuna değinen Tayfun, “Bizim için yönetim kurulu hocanın verdiği raporu uyguladı. Burada isim vermek zorunda kalacağım.
 
Genel Sekreter Dr. Hasan Yener’i seven bir kişiyim. Trabzonspor’da oynadığımız dönemlerde bizimle yakından ilgilenir ve kendisiyle çok koyu sohbetler yapardık. Sezon başında Barış arkadaşımızla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeydim.
 
Şöyle kapıdan içeri doğru baktı. Bizi görünce selam vermeden yoluna devam etti. Bu duruma çok üzüldüm ve içerledim. Şunu anladım. Şartlar değişince insanlarda değişiyor.
 
Ama şunu da söylemeden geçemem; Eğer Türk futbolunda bir Tayfun Cora varsa bu Trabzonspor’un sayesindedir” diye konuştu.
 
ALTYAPI YAKIŞMIYOR
Trabzonspor eski kulüp başkanlarından Özkan Sümer’in himayesinde bulunan Altyapı Futbol Akademisi’nin Bordo-mavili kulübe yakışmadığını dile getiren Tayfun, “Trabzonspor alt yapısı kulübe yakışmıyor.
 
Yabancı oyunculara büyük paralar veriliyor. Ancak alt yapıya gerekli değer verilmiyor” dedi. 
 
BEN DE ÇOK HATA YAPTIM
Bordo-Mavili takımda forma giydiği dönemlerde kendisinin de hatalı tavırlar içine girdiğine işaret çeken Tayfun, “Bende çok hata yaptım. İyi veya kötü maçlarım oldu. Seyircilerimiz tarafından bana tepki gösterildi. Burada duygusal davranarak tepki gösterip hata yaptım.
 
29 yaşındayım. Bunu şimdi anladım. Hâlbuki profesyonel oyuncu olarak her türlü olumsuz tepkilere karşılık hazır olmalıydım” dedi.
 
VİTTEK'İ KADRO DIŞI BIRAKAMADILAR
Yerli oyunculara karşı gösterilen ekonomik hassasiyet yabancılara karşı gösterilmediğine işaret eden Tayfun, “Sezon başında Vittek kulüpten ayrılmak istedi. Ancak hem hoca hem de yönetim kurulu önce bırakmak istemedi. Transferin bitimine çok az bir süre kalan kendisinden kulüp bulunması istendi.
 
Bu oyuncu da ‘gitmiyorum bir yere’ dedi. Ve bu oyuncu takımda kaldı. Kadro dışı bırakılamadı. Ancak bizler bir çırpıda gözden çıkarıldık” diye konuştu.