Biri Uefa avrupa liginde oynamak için diğeri kümede kalmak için oynayan iki takımın mücadelesini izledik.  Son on dört karşılaşmada tek galibiyeti olan Bursaspor , Trabzonspor'a göre daha iyi oynayan daha üstün olan taraftı, oyun kontrolünü elinde tutan dirençli oynayan Bursaspor öne geçecek pozisyon bulsa da fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor karşılaşmaya zayıf başladı Bursaspor' un oyun üstünlüğünü kırmaya çalıştı fakat bunda ilk yarıda başarılı olamadı, Sosa' nın etkisiz oyunu bunda etkiliydi, Hüseyin Türkmen kritik hatalarına devam etti.  

Ikinci yarıya daha inançlı ve daha şartlanmış olarak başladı Trabzonspor, bunu da oyuna yansıtmaya başlayınca etkili olmaya başladı, son haftaların parlayan yıldızı Nwakaeme nin asisti Abdulkadir Ömür ' ün mükemmel vuruşu skoru Karadeniz Fırtınasının lehine çevirdi. Skor üstünlüğünü eline alan Trabzonspor daha rahat ve sakin oynamaya başladı, Bursaspor gol bulmak için son hamleleri yaptı, gol bulmak için  baskılı oynadı fakat Hakem Bülent Yıldırım maçı on dakika uzatsa da buna zaman yetmedi. 

Bursaspor için kritik haftalara giriliyor, uzun zamandan beri en iyi futbolunu oynadı ancak galibiyet için yetmedi. Bu kadro yapısı ile ancak bu kadar oynanır, en verimli oyun en verimli mücadeleyi bu maçta gösterdi Bursaspor, bundan sonraki mücadelelerde aynı oyun anlayışı devam ederse belki bir umut olur ancak küme de kalır mı hep birlikte göreceğiz.   

Trabzonspor üzerine koyarak gidiyor, seri galibiyetlerini sürdürdü, iyi oynamadan da bazen galibiyet elde edebilmek lazım, işte Trabzonspor bu akşam bunu yaptı.  Uefa Avrupa ligi için devam diyen Trabzonspor takımdaşlık adına çok güzel görüntüler veriyor. Ünal hocayı tebrik etmeye gerek yok takdirlik bir olay,  inanmışlık  takımdaşlık üst düzeyde  paylaşan ve sevgi dolu bir aile olmuş Trabzonspor,  hepsi onun eseri , hepsi....