Trabzonspor'a devre arasından transfer olan Tymoteusz Puchacz, kısa sürede takımı ve şehri benimsedi. Union Berlin'den kiralık olarak Bordo Mavili ekibe dahil olan genç futbolcu Trabzonspor taraftarları ve şehirle çok güzel bir iletişim kurdu. Takımda olmaktan çok mutlu olduğunu her fırsatta dile getiren Puchacz, şehir içinde kendi ülkesinden gelen arkadaşları ile gezilere çıkıyor. Türk üsulü çay içiyor, Türkçe öğrenmeye gayret ediyor. Kiralık olmasına rağmen şehirle bağ kurmaya çalışan 23 yaşında ki futbolcunun bu davranışları da taraftarlardan övgü alıyor. Polonyalı savunma oyuncusu maç içerisinde ki savruk oynu nedeniyle eleştiriler de alıyor olmasına rağmen, eleştirileri de olgunlukla karşılayarak kendini geliştirmek istediğini her fırsatta dile getiriyor.

Fenerbahçe maçından sonra İstanbul'da kalan futbolcu, İstanbul'da taksi ile yolculuk yaptığı esnada gördüğü bir Trabzonspor bayrağını paylaşarak "Bize Her Yer Trabzon" notunu düştü.

Puchacz ile ilgili teknik direktör Abdullah Avcı'nın ve Trabzonspor yönetiminin kararı ne olacağı henüz netlik kazanmasa da, kendini şehre oldukça sevdiren futbolcu ile ilgili taraftarlar "Henüz genç bir oyuncu çok iyi bir yedek olabilir gelişecektir. Kendisi de kalmak isterse o bizi bizde onu çok sevdik" yorumları yapmaya başladı.

Başarılı futbolcu, Polonyo Milli Takımı Aday Kadrosu'na da davet edildi.

Editör: TE Bilişim