Trabzonspor'un Arjantinli yıldızı Gustavo Colman ile ilgili dün ortaya çıkan haberler camiada bomba etkisi yarattı. Portekiz'in Benfica kulübünün Arjantinli yıldız için bordo-mavililere 7 milyon euro ile birlikte Brezilyalı stoper Emerson'u teklif ettiği öne sürüldü.
Transfer haberleri henüz internet sitelerinde ve televizyonlarda konuşulmaya başlamışken teknik direktör Şenol Güneş olaya son noktayı koydu. Tecrübeli hoca, Almanya kampında basın mensuplarına yaptığı açıklamayla Colman'ın satılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Taraftarlar: Bunu da yaparsanız, bırakıp gidin
Yönetimin transfer politikasını eleştiren bir tavırla "Zaten mevcut kadroya takviye yapılması gerekiyor. Bu konuda beklentilerimiz var" diyen Şenol Güneş, "Colman bu takımın en kilit isimlerinden biri. Bu yüzden onu bırakamayız" ifadelerini kullandı. Yönetim, takasla ilgili detayları kendisine sunmadan kesin ve net tavrını sergileyen Şenol Güneş'in yanı sıra Trabzonlu taraftarlar da yönetime sert tepki gösterdi. Jaja, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Egemen Korkmaz gibi yıldızları elden kaçıran yönetime zaten tepkili olan birçok bordo-mavili taraftar, "Colman'ı da satarsanız, istifa edip gidin" yorumlarını yaptı.

Emerson'un transferine onay verdi
Colman'ın satışına kesin ve net bir şekilde karşı çıkan teknik direktör Şenol Güneş, transferde adı anılan 26 yaşındaki Brezilyalı sol bek ve stoper oynayabilen Emerson'a ise onay verdi. Daha önce 5 sezon Fransa'nın Lille takımında oynayan, geçen yıl 2 milyon euro'ya Benfica'ya giden Emerson için kulübüne teklif yapılacağı öğrenildi.