Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Tekeliğlu, Stefan Kuntz'un Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü olmasına tepki gösterdi. Tekelioğlu, Şenol Güneş için flaş ifadeler kullanırken bordo-mavililerin şampiyonluk şansı hakkında da konuştu. 

Radyospor'da yayınlanan Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 

"Şenol Güneş'i yok etmeye çalıştılar"

A Milli Takım'da Şenol Güneş döneminin bitmesi ve Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz'un göreve gelmesi hakkında Sadi Tekelioğlu, "Şenol Güneş bu ülkenin yetiştirdiği değerli teknik adamlardan biridir. Takımı Avrupa Şampiyonası'na götüren odur. Son dönemlerde başarısız olmuştur. Doğru. Ama Şenol Güneş gibi birileri eleştirmeye değil, yok etmeye çalıştı. Daha önce de kimisi saçına taktı, kimisi kravatına. Ben Şenol Güneş'e haksızlık yapıldığını düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

"Kuntz'un getirilmesi Türk antrenörlerine hakaret"
Stefan Kuntz hakkında ise Sadi Tekelioğlu, "TFF bir seçim yaptı. Ben Stefan Kuntz'un göreve getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye'de milli takım seviyesinde çalışabilecek kapasitede yerli teknik adamlar varken Kuntz'un gelmesi bence Türk antrenörlerine karşı hakarettir. Kuntz kadar kariyeri olan teknik adamlar var. Doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu. 

"Abdullah Avcı, Abdülkadir Ömür'ü seyircinin önüne attı"

Öte yandan Sadi Tekelioğlu Trabzonspor'un şampiyonluk şansı için ise "Kadro ona göre kuruldu. Bu takım şampiyonluk istiyor. Fakat; maç içindeki dirençli oyunu ve şampiyon takıma yakışır görüntüyü maçın ve hatta sezonun geneline yaymak zorunda. Trabzonspor, Abdulkadir Ömür gibi değerlerine de sahip çıkmalı. Kariyerine etki ettim diye söylemiyorum. Abdullah Avcı, onu ilk yarının bitimine 10 dakika kala oyundan alarak seyircinin önüne attı. Yerine oyuna giren oyuncu, 10 dakikada çok ciddi etki mi yaptı? Ben Avcı'nın Ömür konusundaki değişikliğini yadırgadım" dedi.