Trabzonspor’un geçen sezondan beri yakaladığı bir ivme var. Ünal Hoca ile bu durum devam etti. Hüseyin Hoca ile de daha iyi bir duruma geldi. Trabzonspor, bana göre şu an ligin en iyi top oynayan ekiplerinden biri, belki de birinci sırada olanı. Son haftalarda aldığı sonuçlar, girdiği pozisyonlarda bunun en önemli belirtisi. Şu an da Trabzonspor iyi gidiyor. Hüseyin Hoca da iyi giden bir takımın başarılı bir teknik direktörü olarak yoluna devam ediyor.

Sadi Tekelioğlu: “1-2 ay önce eleştiriyorduk, biz de aynı duruma düştük”

Tabi zaten şu anki şartlarda her şey bizim açımızdan olumlu, takım iyi futbol oynuyor, ligin lideri, Trabzonspor şampiyonluğun en önemli adaylarından biri bunlar hep olumlu durumlar. Ama en olumsuz tarafı ya da bizi en çok üzen tarafı da Sivasspor karşılaşmasına 10 tane yabancı oyuncuyla çıkılması. Daha 1-2 ay öncesine kadar biz diğer takımları, ‘Sahaya çıkan bütün oyuncuları yabancı, İstiklal Marşını söyleyecek oyuncuları yok’ diye eleştiriyorken biz de bu duruma düştük. Ancak; bizim Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe’den bir farkımız var. 1983’ten beri yani 37 senedir şampiyon olamadık. Şampiyonluğa açlığımız var. Dolayısıyla Trabzonspor’un bu durumu daha masum gözükebilir.

Sadi Tekelioğlu: ”Trabzonspor da yanlış yola girdi”

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yaşadıklarını duyuyoruz. Ekonomik olarak sıkıntıları var. Bu takımların ekonomik sıkıntılarının büyük birçoğunu yabancı oyuncular ya da yabancı oyuncuların transferleri oluşturuyor. Başka bir şey değil. Kulüp personel işe alıp, çıkartmasıyla ya da olağanüstü bir yemek organizasyonu düzenlemesiyle bu ekonomik problemlerden kurtulamaz. Dolayısıyla bu durumdan önce TFF’nin sonrasında bütün takımların en kısa sürede vazgeçeceğine inanıyorum. Bu yanlış bir yol ama maalesef biz de bu yola girdik. Bu yolun sonunda inşallah Trabzonspor, bu yabancı oyuncu oynatmasının karşılığını alır. Eğer alınmazsa çok sıkıntı yaşarız.

Beşiktaş maçı için neler düşünüyor?

Beşiktaş maçı bana göre sezonun en zor maçı. Beşiktaş’ın ya tamam ya da devam maçı diyebileceği bir müsabaka. Geçen hafta kaybettiği bir maçtan sonra Beşiktaş için bu maç ne kadar zor ise Trabzon için de o derece zor. Çok iyi bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Beşiktaş savunma güvenliği olan bir takım değil, Trabzonspor’un ise hücum zenginliği çok fazla. Çok güzel bir maç bizi bekliyor. Trabzonspor kazanırsa büyük bir yol kat etmiş olur. Kaybeder ise ligdeki bütün şampiyonluk yarışı veren takımlar için bir avantaj olur. Fenerbahçe de bu hafta Galatasaray’ı yenerse bu yarışın için olma ihtimali yüksek. Ancak; ben Beşiktaş-Trabzon maçında beraberlik bile olsa Trabzon için kötü bir sonuç olmayacağını düşünüyorum.

Radyospor