Özgüven Kazandım
Bu sezonki performansı ile göz dolduran Trabzonspor’un başarılı defans oyuncusu Mustafa Yumlu, hedeflerini anlattı, Bordo-Mavili ekibin bu sezonki performansı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Trabzonspor’a ilk geldiği günkü performansı ile bu yıl ki performansı arasında bir fark olduğunu söyleyen Mustafa Yumlu, “İlk dönemlerimiz acemilik dönemiydi. Tecrübesizlik vardı. Hep bir hata yapma endişesi hakimdi. Zaman geçtikçe tecrübe kazandık, örnek futbolcu konumuna geldik. Daha az hata yapmaya başladığımı düşünüyorum. Her şeyden önemlisi özgüven kazandım. Kendimi geliştirmek için çok çalıştım. Yine de eksiklerim vardır. Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte oynamanın sorumluluğu da var. Taraftarların tepkilerinden ister istemez etkileniyordum. ‘Acaba hata yapar mıyım?’ diye hep bir endişe vardı. Şimdi özgüven kazanınca bu endişe kayboluyor” diye konuştu.

Kimse bizden bu başarıyı beklemiyordu

Bu sezon Avrupa’da tarih yazdıklarını ifade eden Bordo-Mavili futbolcu Mustafa Yumlu, “Kimse bizden böylesine bir başarı beklemiyordu. Avrupa’da deplasmanda 5 maç üst üste kazanan takım unvanını aldık. Yenilmezlik serimiz devam ediyor. Gruptan çıkma adına çok avantajlıyız. Avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi düşünüyoruz. Bakıldığı zaman küçümsenmeyecek bir başarı. Kolay maçlar oynamadık. Final neden olmasın” ifadelerini kullandı. Avrupa’daki performansın lige yansımamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan başarılı futbolcu Mustafa Yumlu, “Ligdeki maçlara da Avrupa’daki gibi en iyi konsantre ile çıkıyoruz. Ancak bu başarının lige yansımamasını biz de anlamış değiliz. Teknik ekip ve futbolcular olarak bu konu üzerinde sürekli konuşuyoruz. Lig maçlarına da kazanmak için çıkıyoruz” dedi.

Kırmızı Kart İtirafı

Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kartla ilgili bir de itirafta bulunan Mustafa Yumlu, o pozisyonu şöyle anlattı; “Sivassporlu oyuncu beni arkadan çekince ben oyuna devam etmek istedim. Arkadaş beni bırakmayınca elimi arkaya doğru salladım. O esnada elim Sivassporlu oyuncunun yüzüne çarptı. Ancak 3 maçlık ceza kesinlikle beklemiyordum. En azından Tahkim’in cezayı 2 maça indirmesini bekliyordum ancak kararın onanması beni şok etti.” 3 maçlık cezasının sona erdiğini ifade eden Mustafa Yumlu, “Her oyuncu oynamak ister. 3 maçtır formamdan uzak kaldım” dedi. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarında alınan yenilgiler sonrası “Mustafa Yumlu’yu aradık” yorumlarının yapılmasının sorulmasına ise Bordo-Mavili oyuncu, “Belki ben de olsaydım yine yenilecektik” şeklinde cevap verdi.

Milli davet bekledim

Son oynanan Gençlerbirliği maçında alınan yenilginin kendilerine yakışmadığını belirten Mustafa Yumlu, “Gençlerbirliği’ni küçümsemek istemiyorum ama bize bu yenilgi yakışmadı. Bu anlamda camiamızdan, yönetimimizden, teknik ekibimizden ve taraftarlarımızdan özür diliyoruz” diye konuştu. En büyük hedefinin milli takıma yükselmek ve futbolu Trabzonspor’da bitirmek olduğunu ifade eden Mustafa Yumlu, “Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Hala eksiklerim vardır mutlaka. En büyük hedefim futbolu Trabzonspor’da bırakmak. Milli takım da hedeflerim arasında. Bu dönem Fatih Terim hocamızdan açıkçası davet bekliyordum. Ancak bende eksiklik görmüş olacak ki davet yapmadı. Ben çalışmaya devam edeceğim. Bu hedefimi mutlaka gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Taraftara çağrı yaptı

Savunma mevkisinde yaşanan rekabetle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Yumlu, “Giray, Bamba, Aykut kendini ispatlamış oyuncular. Her oyuncu Trabzonspor’un forması ve başarısı için ter döküyor” dedi. Milli maçlar nedeni ile lige verilen ara sonrası Avni Aker’de 3 önemli maça çıkacaklarını hatırlatan Mustafa Yumlu, taraftara da çağrıda bulundu. Son dönemlerde Avni Aker’in boş kalmasıyla ilgili konuşan Mustafa Yumlu, “Biri Avrupa’da olmak üzere üst üste sahamızda 3 önemli maça çıkacağız. 12.adamımızı yanımızda görmek istiyoruz. Ligde onları üzdük, bu kez sevindirmek istiyoruz” çağrısı yaptı. Teknik direktör Mustafa Akçay’a da övgüler yağdıran Mustafa Yumlu, “Her şeyden önce çok iyi bir insan. Her futbolcuyla yakından ilgileniyor. Herkese arkadaş gibi davranıyor” diye konuştu. 

KAYNAK : TAKA
Editör: TE Bilişim