TFF'nin Trabzonspor'un 2010- 2011 sezonu tescilinin iptali ve şampiyonluğun iadesi talebini reddetmesi, büyük tartışmaları beraberinde getirdi... Karara şerh koyan TFF yöneticisi Mustafa Beyazlı, bu problemi ancak UEFA'nın çözeceğini savundu. "Düğme baştan yanlış iliklendi" diyerek söze giren Beyazlı, konuşmasını çarpıcı sözlerle sürdürdü: "O resim doğru okunsaydı buralara gelmezdik. Lakin çoğunluk ne derse o oluyor. Ama bu karar doğru mu, değil. Biz ne yapıyoruz? 'Evet bu tür faaliyetleri oldu ama sahaya yansımadı, kurumları bağlamıyor' diyoruz. Faaliyet var ise sahaya nasıl yansımaz, kurumları nasıl bağlamaz?" 

UYUMSUZLUK ABİDESİ GİBİYDİ

"Trabzonspor'un talebi reddedildi. Ne oldu, şimdi artık futbolda şike yok mu yani? Teşvik yok mu? Mahkeme de UEFA da UEFA'nın Tahkim'i CAS da 'Var' diyor. Ortada bir dosya, 2 ayrı karar var. UEFA yanlış yapmayacağına göre... Valla kimse kusura bakmasın ama bu işi ancak UEFA temizler. Türkiye'yi zor günler bekliyor. Doğruları bulmak için yanlışlara ceza vermemiz lazım. Verilen karar sırıtıyor. Uyumsuzluk abidesi olarak ortada duruyor. Bunu içime sindiremiyorum. Ben adalet ne diyorsa onun yapılması taraftarıyım." 

'BAŞVURUDA YANLIŞLIK YOK'

"Disiplin Talimatı'nın 20/4 Maddesi 'Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal ediliyor'diyor. Trabzon'un başvurusunda herhangi bir yanlışlık yok. UEFA ve CAS'ın gerekçeli kararlarını da dayanak göstererek yeniden yargılama istediler. Hukukta uyulması gereken mevcut maddenin gereğini yapmaktır. Maddeyi kabul edip, yok saymak, hukuk dışılıktır. Bundan sonra Tahkim Kurulu'na başvuru 'vuru yapabilir." 

'NİYE İSTİFA EDEYİM'

İstifa kolaycılıktır. Ben etmiyorum, benden önce etmesi gerekenler var. Önce onlar istifa etsinler. Görevimi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğim. 

'TOPLANTIDA VİCDAN ÇAĞRISI YAPTIM'

TFF'nin toplantısında vicdan çağrısı yaptım. Bana 'Evet, UEFA böyle bir karar verdi ama orası üst mahkeme değildir, uygulamak gerekmez. Tahkim kararları Anayasal güvence altındadır' dediler. TFF'nin eski başkanı da şikeyi kabul ediyor. Biz hukuka ve kamuoyu vicdanına göre karar vermeliyiz. UEFA, 'Kararlarımı uygula dediğinde ne yapacağız?' Adalet er ya da geç yerini bulur. Geç gelen adalet elbette adalettir ama vicdanları yaralamış oluyorsunuz. 

'FARKLI TAVIR OLMAZ'

Trabzonlu ve Trabzonsporlu olduğum için kararlara şerh düştüğümü anlatıyorlar. Bu işin mağduru Trabzonspor değil de başka takım olsaydı yine aynı tavrı sergilerdim. Kusura bakmasınlar, ben adaletten yanayım. 

Kaynak: Sabah / Ulaş ÖZDEMİR