HaberTS-Haber Servisi- Süper lig de bir sezonu daha kapatmaya yaklaşırken ülkemiz de şampiyonda belli oldu; Başakşehir kulübü ligi lider bitirmeyi garantilerken tarihinde ki ilk şampiyonluğa da erişmeyi başardı; öncelikle onları tebrik ederiz. Şimdi gelelim asıl konumuza, Türkiye de kötü düşüncelere girmek istemiyorduk ki bizim ülkemiz tam bir futbol ülkesi, fanatikliğin başkentidir; İngiltere ve brezilya gibi ülkelerde bile bu kadar koyu taraftarlar görmek zordur ama maalesef ülkemiz de futbola tatsızlıklar karışıyor. Trabzonspor; kendi çok hata yaptı ama ona da çok hata yapıldı; Trabzonspor’un elinden alınıp Fenerbahçe’ye verilen bir kupadan sonra şimdi de hakemler kupayı Başakşehir’e hediye etmeyi başardılar. İşte detaylar.

Bu ligde başka hakem yok mu?

Erman Toroğlu ülkemiz de spor yorumculuğu konusunda çok eski isimlerde bir tanesidir; onun bir sözünü çok beğenirim, ülkemiz hakemlerine şöyle hitap eder eski kaşar hakemler. Gerçekten de Erman hoca haksız değil; ligi eski ve kaşarlanmış 6 -7 hakemle tamamlamayı başardılar. VAR’da bu hakemeler yokta bu hakemler, sanki Türkiye’de başka hakem kalmamış gibi sürekli düdükler bunlara verildi. Bu hakemler de lige istediği şekli vermeyi başardı ve Trabzonspor’u yine yaktılar. Bütün takımlar şikâyetçi ve aleyhlerinde hatalar yapılıyor ama hiçbir takıma Trabzonspor kadar hata yapılmadı. Bu her sene aynı olur mu? Maalesef ülkemiz de oluyor; bunu nasıl başarıyorlar sorusunu artık sormayacağız. Nasıl yaptıkları apaçık ortada gözüküyor.

Genç futbolcu arayacağımıza genç hakem arayalım

Ülkece futbolda genç futbolculara bir hayranlığımız var ama gen futbolcular yok denecek kadar az. Ülkece genç hakemler istiyoruz ama sözde kalıyor; bu yaşlı ve artık futbolu istedikleri gibi dizayn etmekten başka bir şey yapmayan hakemlerden bıkmadınız mı? Biz çok açık söylüyoruz bıktık; futbol ülkemiz de ne kadar keyifli yerlere gitmeye çalışsa maalesef sizler onu keyifsiz yerlere çekmeyi başarıyorsunuz. Şimdi sizler bu şekilde hakem atayınca bizim de aklımızdan kötü şeyler geçiyor ne yapacağız? Trabzonspor; ligde futbol oynamasın mı? Her sene bir kaç tane genç çıkaran bu takımdan isteğiniz ne? Biz soruyoruz her yıl ateşe attığınız ve canlı canlı yaktığınız bu takımdan ne istiyorsunuz?

Yabancı hakemler gelsin

Maalesef Türk hakemlerimiz bu işi yapamıyor, ne kadar çaba gösterseler de de birileri ve ya bazıları akıllarını karıştırmayı başarıyor; yabancı kuralına karşı olan şuan ki TFF düşünsün bakalım yabancı hakeme de karşı mı? Bizler artık Türk hakemlerine karşı olmaya başladık; ligde ne tat kaldı ne de başka bir şey, futbolu hak eden değil bazı kesimlerin istedikleri kazanıyor. Anadolu takımlarının hepsi İstanbul takımları karşısında çaresiz kalıyor. Bu ülkede ne zaman hakemler düzenli futbol oynatır ve futbolu değil sahada ki maçı yönetir o zaman her şey güzel olur.

Yakışmadı sana Trabzonspor

Hakemler hakkında söylediklerimiz yalan değil ama Trabzonspor’a da bu futbol yakışmadı; lige güzel başla ilk yarıyı lider bitir ama devamını getirme. Bu şehit şampiyonluğa bu kadar yaklaşmış ve özlemine son verecekken sizler yine hata üstüne hata yaparak şampiyonluğu kaçırdınız. Son haftalarda ilk yarıda bulunan takım ruhu kaybolmuştu; özellikle alınan cezadan sonra takım da bir dikkat ve yoğunlaşma bozukluğu yaşandı. Bu şampiyonluk alınmalıydı; bu şehir bunu çok hak etmişti. Yapacak bir şey yok sadece bazı yanlışlar yürek yakar, biz de futbolun katledilmesi karşısında yürek yangımızı sizlerle paylaşarak rahatlamaya çalışıyoruz. Belki bu sene de olmadı ama elinde ki kadroyu korumayı başardığı takdirde Trabzonspor lige direk favori başlayacaktır.