Üzerine yürüdüğü ve çok ağır sözler sarfettiği HaberTürk Gazetesi foto muhabiri Vedat Danacı’dan özür dilemesi beklenen Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel yerine, TFF bekleneni yaparak insanları yine şaşırtmadı ve Milli Takımlar Sorumlusu Selim Koray'a açıklama yaptırdı.

 

Avusturya'da kamp yapan Milli Takım’ın önceki günkü dağ gezisinde gazetecilerle problem yaşayan kaleci Volkan Demirel ve Caner Erkin’in davranışları nedeniyle, TFF yöneticisi Selim Koray medyadan özür diledi.

 

Başta Fenerbahçeli Volkan Demirel olmak üzere özür beklenen oyunculardan ise açıklama gelmedi.

Leogang bölgesinde teleferikle dağa çıkan ay yıldızlı futbolcuların görüntülerini almak isteyen medya mensuplarına önce Caner Erkin ardından da Volkan Demirel tepki göstermişti.

Volkan Demirel daha da ileri giderek HaberTürk Gazetesi muhabiri Vedat Danacı’ya, “Ben seni yazdım oğlum, seni evinden aldırmazsam ben de Volkan Demirel değilim” diyerek meydan okumuş ve tehdit etmişti.

 

Milli Takım’daki bu olay çok çirkin

Olayın ardından Volkan Demirel, kişisel twitter hesabından “Arkadaş bizi tahrik etti. Bana saygısızlık yapılmadığı sürece, kimseye saygısızlık yapmam” diye yazmıştı.

Dün ise herkes özellikle Vedat Danacı’ya ağır sözler sarfeden Volkan Demirel’den özür bekliyordu. Ancak, milli file bekçisinin yerine TFF Milli Takımlar Sorumlu Yöneticisi Selim Koray açıklama yaptı. Koray, Volkan Demirel’in medya mensuplarıyla yaşadığı diyaloğun çirkin olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

Kendilerine çeki düzen vermeliler

“TFF olarak medya mensubu arkadaşlarımdan özür diliyorum. Futbolcularımızın kendilerine çeki düzen vermesi gerekir. Kendisi ile konuşmadım ama konuşacağım ve rapor isteyeceğim.

Milli futbolcunun bu tarz davranış içinde bulunmaması gerekirdi. Çok üzüldüm. Bizim olduğumuz yerde olay çıkıyor. Yazık. Türk futbolcusu Avrupalı meslektaşları gibi hakemle, rakip takım oyuncularıyla, medya mensuplarıyla nasıl diyaloğa girmesi gerektiği yönünde eğitilmeli.

 

Türk futbolunun alt yapısını güçlendirmek gerekiyor. Bunu da zamanla gerçekleştireceğiz. Kampta arkadaşlığın iyi olduğu bir ortamın bozulması bizleri de mutlu etmedi.”