Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, kalecilik hayatında binlerce kurtarış yaptığını ancak en anlamlı kurtarışları, 2010–2011 sezonunda oynadığı Karabükspor maçında yaptığını söyledi.
 
TARAFTARLARIN SORULARINI YANITLADI 
 
Trabzonspor Kaptanı Tolga, Trabzoncell abonelerinin kısa mesajla yolladığı soruları yanıtladı. İşte bordo mavili taraftarların soruları ve Kaptan Tolga'nın yanıtları: 
 
İnancın kaleciliği nasıl etkilediğini düşünüyorsun? 
 
"Her şeyi nasib eden Allah'tır. Bu düşünce neticesinde ister kazanalım ister kaybedelim, her maç sonrasında Allah'a şükrederim
 
Kaleci olmasaydın hangi mevkide oynamak isterdin? 
 
"Hiç düşünmedim, Herkesin belli bir yeteneği vardır. Benimki kalecilik konusundaydı."Hayatında yaptığın en iyi kurtarış hangisiydi? 
 
"Yaptığım çok kurtarış var ama anlam açısından şampiyon olduğumuz 2010 – 2011 sonunda oynadığımız Karabükspor maçında İlhan'ın şutlarını çıkarmıştım. Bunları söyleyebilirim iyi kurtarışlarım olarak. Ayrıca tarihimizde ilk kez yer aldığımız Şampiyonlar Ligi'nde İnter karşısında çok kurtarış yapmıştım. Özellikle Milito ile karşı karşıya kaldığım pozisyonlardaki kurtarışlarım iyiydi." 
 
"YENDİĞİMİZ ZAMAN TARAFTARIN YÜZÜNE RAHAT BAKIYORUM" 
 
Trabzonspor yendiğinde ya da yenildiğinde ne hissediyorsun? 
 
Yendiğimiz zaman takımın taraftarı ve oyuncusu olarak insanların yüzüne rahat bakıyorum, çok mutlu oluyorum. Yenilince tam tersi oluyor. Kaybettiğimiz zaman bir hafta kötü geçiyor. Ailem ve dostlarım Trabzonlu ve Trabzonsporlu. Kendimi çok kötü hissediyorum." 
 
Hayatında keşke dediğin önemli bir an oldu mu? 
 
"Keşke diyebileceğim bir anım olmadı. Hayatta her şeyin yaşanması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle hayatımda keşkelere yer yok." 
 
Futboldan kazandığın ilk parayla ne yaptın? 
 
"İlk olarak PAF takımında para kazanmaya başlamıştım. Aldığım ilk maaş olan 50 lira dolayındaki parayla mahalle arkadaşlarımı yemeğe götürdüm." 
 
Yeni yıldan dileklerin nedir? 
 
"Herkese huzur, mutluluk ve sağlık diliyorum. Herkesin kalbine göre bir yıl olsun." 
 
Örnek aldığın kaleciler kimler? 
 
"Van Der Saar, Buffon ve Calissal'ı söyleyebilirim." 
 
Trabzonsporlu olmak neden ayrıcalıktır? 
 
"Çok ilginç bir nokta var. Trabzonluya, 'Hangi takımı tutuyorsun' diye sormak hakarettir. Bu nedenle Trabzonsporlu olmak ayrıcalıktır." 
 
Kaleci olmaya karar verdiğinde ilk eldivenlerini kim almıştı? 
 
"Annem aldı. Beni yayına alıp bir spor mağazasına götürmüştü. Aldığımız eldivenin markasını bile hatırlıyorum; Ake'ydi."