Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu'nun konuşmalarından satır başları: 

Ukrayna Lig Birliği, bizimle iletişime geçti. Altyapılarındaki 143 sporcunun, çalışma imkanı bulamadığı söylendi. Kulüpler Birliği olarak çalışma yaptık. Trabzonspor 60 sporcuya, Rizespor 50 sporcu, Antalyaspor, Sivasspor ve Kayserispor da imkan sağlayacak.

Yayın ihalesi ile alakalı olarak, aslında bu 28 Mart günü federasyonda kulüp başkanlarının olacağı bir toplantı planlanmıştı. Ama bu toplantı 4 Nisan'a ertelendi. Bugünkü toplantıda tüm kulüp başkanları tüm yetkiyi bana verdi, bu toplantıya ben katılacağım.

Yayın ihalesini sonuçlandıramadık. Özellikle Anadolu kulüpleri gelir kaybına uğradı. Teklif edilen rakamların, hiçbir şekilde Türk futbolunun finansal ihtiyaçlarına cevap vermeyeceği malum.

Her kulüp, kendi düşüncelerini açıklamakta özgürdür. Bilmek zorunda olduğumuz bir şey var ki TFF, Türk futbolunun amiri olan kurumdur. Yasalarla belirlenen yetkileri var. Bu doğrultuda, tüm kararlara dair sorumluluk kendilerine aittir.

MHK'nin aldığı karar Tahkim'den döndü. Yanılmıyorsam 3 kulübümüz de, TFF'yi istifaya davet etti. Eğer bir sıkıntı varsa, kararın verileceği yer Genel Kurul'dur.

Lig tescil edilmesin söylemleri neye dayanarak söyleniyor. Suni bir gündem bu, amaç tartışma ortamı yaratmak. Kulüpler Birliği'nde ligin tescil edilmemesini talep eden bir kulüp yok.