Tolunay Kafkas'ın göreve getirilişinden sonra sahasında 4–1'lik Gaziantepspor galibiyetiyle umutlanan Trabzonspor, pazar günü Sivasspor'a deplasmanda 2-0 yenilmenin şokunu yaşadı. Teknik direktör Tolunay Kafkas, kazanan takımı bozmakla suçlanırken hedef tahtasında futbolcular da yer aldı.

"CANLARI İSTEDİĞİNDE OYNUYORLAR" SUÇLAMASI
Sivasspor yenilgisinin ardından internette Gaziantepspor maçında ortaya konan futbolu eleştiren taraftarlar, bordo mavili futbolcuları, "canları istediği zaman oynamakla" suçladılar. Tolunay Kafkas'da eleştirilerden nasibini aldı. Gaziantepspor karşısında kazanan kadroyu bozmakla suçlanan Kafkas, ayrıca Giray ve Afrika kupasından dönen Zokora ve Bamba tercihleri nedeniyle tepki çekti.

"ÇERNOBİL'DEN SONRA YENİ FELAKET TRABZONSPOR"
Zirvenin 13 puan uzağına düşen bordo mavili takımın taraftarlarının ilginç yorumları dikkati çekti. Taraftarların Sivasspor yenilgisi üzerine yaptıkları ilginç yorumlardan bazıları şöyle:

"Karadeniz'de Çernobil'den sonra yeni felaket Trabzonspor", "Millet mesele Tolunay ya da Şenol Güneş değil. Uyumayın. Yada uyuyun tercih sizin", "Temizlik şart. Takımda oynamayan, bedavadan para alanları göndermezsek böyle devam eder. Tolunay hocam seni cesur bilirdim ama sen de acaba düzelmelerini mi bekliyorsun?", "Gerekeni yapın, oynamayanı gönderin lütfen", "Koşar, ısıran orta saha oyuncuları lazım bize. Halil gibi oyuncudan gol beklersen işimiz zor", "Bu oyuncu topluluğuna hangi hocayı getirirseniz getirin, hem hocayı kovdurur hem de yönetimi. Sezon sonu bir çoğu fiyatına bakılmadan satılmalı ve Tolunay hocaya istediği kadroyu yapma şansı verilmelidir."

YEREL BASIN DA ÇOK SERT
Yerel gazeteler de futbolculardan yönetime ve Tolunay Kafkas'a kadar herkese sert eleştiriler yöneltti. Karadeniz Gazetesi, "Şaka mısınız siz nesiniz?" manşetinin altında, "Farklı Gaziantep galibiyetiyle camiaya umut tohumları eken bordo mavililer, Sivas'ta adeta hayal kırıklığı yarattı" ifadelerine yer verdi.

Günebakış Gazetesi, "Bu kadroyla bu kadar. Bir atımlık ateş ve barut. Trabzonspor Sivas'ta yine eskiye döndü", Taka Gazetesi, "Ateş ve barut elde patladı. Halil boş kaleye atamadı, Trabzonspor Sivas'ta kabusu yaşadı", İlkhaber Gazetesi, "Böyle gelmiş böyle gidecek korkarız vallah. Sivas maçı gösterdi ki teknik direktör değişmiş ama takım eski tas eski hamam. Yalancı bahar Sivas'ta son buldu", Son Nokta Gazetesi, "Tek atımlık barut. Gaziantep zaferinin gazıyla gidilen Sivas'ta adeta yerlerde süründük", Kuzey Ekspres ise, "Aynı tas aynı hamam. Trabzonspor'da yeşeren umutlar erken söndü. Sivas'tan ağır hasarla döndü" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

ZOKORA'YA TEPKİ
Yerel basın ayrıca kırmızı kart gören Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora'ya da tepki gösterdi, "Sorumsuz Zokora kızardı", "Zokora ikinci yarıda takımı sattı", "Afrika'dan gelip apar topar kırmızı kart gören Zokora Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek", "Fenerbahçe maçı öncesi bu yapılır mı Zokora. Böyle sevgi olmaz olsun" dedi.

İNANILMAZ İSTATİSTİK: 7 MAÇTA 5 KIRMIZI KART
Ligin ilk yarısında hiç kırmızı kart görmeyen Trabzonsporlu futbolcular, ikinci yarıda çıkışa geçti. Bordo mavililer ikinci yarıda oynadıkları 7 resmi maçta tam 5 kırmızı kart gördü. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Antalyaspor maçında Adrian kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ardından Mersin İdmanyurdu ile oynanan kupa maçını 11 kişi tamamlamayı başaran Trabzonspor, daha sonra 3 maç üst üste kırmızı kartla tanıştı.

Ligde Karabükspor maçında Serkan, Elazığspor maçında Celustka, kupadaki Eskişehirspor karşılaşmasında da Aykut oyun dışında kaldı. Geçen hafta oynanan Gaziantepspor lig maçında kırmızı kart görmeyen bordo mavili oyuncular, Sivasspor maçında Zokora'nın oyundan atılmasıyla son 7 maçta 5 kırmızı kart görmüş oldu.

İZİN YAPTILAR
Tolunay Kafkas, Sivasspor maçının ardından oyuncularına bir gün izin verdi. Bordo mavili takım, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına yarın yapacağı çalışmayla başlayacak.