Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ın görevinden ayrılmasının ardından televizyon kanallarında Trabzon yerel medyasının suçlanmasına tepkiler sürüyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, konu ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Son bir aydır özellikle yaygın televizyon kanallarında, önceleri ‘Trabzon’un çok güçlü bir yerel medyası’ var sözleriyle başlayan arkasından ‘Yerel medya Trabzonspor’a zarar veriyor’ yorumları ile devam eden son derece manidar söylemler Ünal Karaman’ın ayrılmasından sonra da ‘yerel medya eleştirdi Karaman ayrıldı’ gibi ciddiyetten uzak tamamen hedef yapma mesajları ile devam etmektedir.
Şu asla unutulmamalıdır! 
1996 yılında Trabzonspor şampiyonluğa giderken önünü kesenlerle, 2005 yılında İstanbul’da Cem Papila’nın Trabzonspor’u doğrarken ses çıkarmayanlar, 2010-2011 yılında yerel basının ölümüne ortaya koyduğu şike mücadelesini görmezden gelenlerle bugün televizyon ekranlarında yorum yaparken geçmişte giydikleri formaların rengini ekrana yansıtmaktadırlar.
Trabzon yerel basını Trabzonspor’un kuruluşundan beri bordo-mavili renklere toz konduranlara karşı savaşım vermiş ve bundan da ciddi başarılara imza atmıştır. Trabzon yerel basını Trabzonspor’suz, Trabzonspor da yerel basınsız olamaz. 
Hem yerel basını hem de spor yazarlarımızı hedef yapmaya çalışanları buradan kınıyor ve Trabzon basını tek yürek Trabzonspor’umuzun yanındadır diyoruz.

Trabzon Gazeteciler Yönetim Kurulu."

Editör: TE Bilişim