Ailenin babası Şevki Safçı, 1994 yılında bir Aston Villa maçıyla Trabzonsporlu olduğunu kaydederken kendisini de “Ben şevki Safçı, 3 çocuk babası, Trabzonspor hastası” diye tanımlıyor. 

ASTON VİLLA MAÇI

1994 yılından itibaren uydu alıcıları, çanak antenlerinin çıkmaya başlaması ile Türk kanallarını da izleme fırsatı bulduklarını kaydeden Baba Safçı, “O zaman rahmetli babam çok istiyordu. Dedi “Oğlum bir tane mümkün varsa bir tane bul eve takalım” , “Tamam” dedim babacım. Oradan sonra Türkiye kanallarını seyretmeye başladık. Zaten benim ilgim futbol.. 1994 yılında Aston Villa maçı! Bir gördüm, ruh var, hırs var, her şey vardı. O zaman ben seçtim bu takım olacak. İçimize ruhumuza işledi. Ben Trabzon’u çok sevdim, iklimini, insanını çok sevdim. Ondan ötürü mü kanım işledi Trabzonsporlu oldum onu da hala bilemiyorum çözemiyorum” dedi. 

BEN DAHA TRABZON’A GİTMEMİŞTİM

Afra Safçı’da babasının heyecanını, duygularını gördükçe kendilerinin de Trabzonspor’a bağlandığına dikkat çekerek, “Biz Trabzon’un nerede olduğunu bilmeden, Trabzonsporlu olmuştuk. Bunun farkında değildik. İlk Trabzonspor maçı da Arnavutluk deplasmanıydı. Ben daha Trabzon’a gitmemiştim. Kosova’da Trabzonsporlu ve Türk olmak apayrı bir şey. Biz bunun durumunu, bunun mücadelesini orada veriyoruz. Priştine’den yola çıkıp 2 bin km yol kat edip Trabzon’a geldik” ifadelerini kullandı. 

BABAMIZIN EN BÜYÜK MİRASI  TRABZONSPOR

Onat Safçı’da söz konusu Trabzonspor olunca 2 bin km’nin kendisi için 20 km gibi geldiğini ifade ederek, “O heyecan ve duyguyla tüm yolu hızlı bir şekilde kat etmiş oluyoruz. Bize her yer Trabzon, zaten Kosova’da olduğum zaman en iyi şekilde bu sloganı hissediyorum. Nerede olursa olsun, Trabzon’daymış gibi hissediyorum. O yüzden babanızdan en büyük miras ne diye sorarsanız açıkçası Trabzonspor derim” dedi.