Trabzonspor’dan 16,5 Milyon Euro bedel ile Losc Lille Kulübü’ne satılan 24 yaşındaki yıldız futbolcu Yusuf Yazıcı, Fransa Ligue 1’e gösterdiği performans ile adeta damga vuruyor.

Fransa Ligue 1’de 28 karşılaşmaya çıkan ve 7 gol 4 asist ile takımına büyük katkı sağlayan Yusuf Yazıcı, Avrupa Ligi’nde de 8 maça çıkarken 7 gol ve 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Lille formasıyla 25 maça çıktığı için 1 Milyon Euro daha Trabzonspor’a kazandıran Yusuf Yazıcı, şampiyonluk yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

Son 4 karşılaşma öncesinde ligin zirvesinde bulunan Lille’de gösterdiği performans ile dev kulüplerin de transfer listesine giren Yusuf Yazıcı’nın minimum 50 Milyon Euro bedel ile satılması gündemde.

2024 yılına kadar Lille ile sözleşmesi bulunan Yusuf Yazıcı'nın Losc Lille Kulübü ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kiralanması veya kesin transferi hallerinde, net transfer gelirinin %20'si Trabzonspor’a ödenecek.

Trabzonspor’un gerçekleşmesi yüksek ihtimal olan Yusuf Yazıcı transferinden de kasasına en az 10 Milyon Euro koyması bekleniyor.

Yusuf Yazıcı transferine karşılık bedelsiz olarak Trabzonspor’un kadrosuna katılan Edgar Ie’nin performansı da hesaplandığında, Trabzonlu futbolcunun bir sonraki muhtemel satışından sonra Trabzonspor’un kar edeceği rakam 30 Milyon Euro’yu geçecek.

Kaynak: HaberTS.com

Editör: TE Bilişim