Futbolda şike iddialarına ilişkin davada konuşan Trabzonspor kulübünün avukatı Nusret Yılmaz, müvekkili kulübün zarar gördüğünü savundu. Yılmaz, Trabzonspor ile ilgili suçlamalara itibar edilmemesi gerektiğini ifade ederek, bu suçlamalara dayanak olarak rakip takımlardaki Trabzonlu futbolcuların gösterilmesinin Türk futbolunun geleceği açısından sakıncalı olduğunu söyledi. Yılmaz, 1922'de basılmış bir kitapta, Trabzonspor'dan da bahsedildiğini anlatarak, "Rahmetli Kazım Koyuncu'nun dediği gibi; 'Trabzonluluk bir direniştir', Trabzonsporluluk bir ruhtur, Trabzonsporluluk yediği ekmeğe ihanet etmemeyi gerektirir" diye konuştu. 

BİR KİŞİ İLE TEŞVİK VE ŞİKE Mİ? 
İddiaların bir kenti ve camiayı zedelediğini ifade eden Yılmaz, "Trabzonspor, bu soruşturma ve dava sürecini sükunetle karşılamıştır.
Biz futbolun sahada oynanan bir oyun olduğunu, sahnelenen bir oyun olmadığını düşünüyoruz. Sanıkların bazıları, 'Bir kişi ile teşvik ve şike mümkün müdür?' diye sorup, bu şekilde savunma yaptı. Bu müsabakalara yönelik birkaç koldan faaliyet gösterildi. Bu savunmalara itibar edilmemelidir. Müvekkilim kulüp, zarar görmüştür. Bu neticeler dikkate alınarak, aleyhe işlem gerçekleştiren sanıkların teşdiden cezalandırılmasını istiyoruz. Fırsat eşitliği, temizlik ve adalet istiyoruz" dedi. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ÇAĞRILDI! 
UEFA'nın, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına ilişkin kararının bazı sanıklar tarafından savunma amaçlı kullanıldığını ifade eden Yılmaz, UEFA'nın hiçbir kararında, hakem ve gözlemci raporlarına itibar etmediğini ve kurullarının hazırladığı raporlara göre karar verdiğini, UEFA'nın gönderdiği yazıda; 'F.Bahçe tarafından gönderilen belgelerin incelemelerinin devam ettiği, şimdilik kaydıyla Şampiyonlar Ligi'ne çağrıldığı'nın belirtildiğini ve bu nedenle sanıkların bu hususu savunmalarında kullanmamaları gerektiğini dile getirdi. Sadri Şener'in avukatı Fatih Selami Mahmutoğlu ise mahkemenin bağımsız olarak karar vereceğini, TFF kurullarının verdiği kararların mahkemeyi bağlayıcı niteliği bulunmadığını dile getirdi.

'FENERLİLERLE TEŞVİK ANLAŞMAM KOMİK'
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, avukatının ayrıntılı açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Şener, "Ankaragücü karşılaşmasına ilişkin görüştüğüm kişilerin ikisi de Fenerbahçeli'dir. Hamdi Akın, Fenerbahçe'nin ikinci başkanlığını yapmıştır. Melih Gökçek de yine Fenerbahçeli'dir. Dolayısıyla Fenerbahçeli olan kişilerle teşvik anlaşmasına gitmem komik olur, mümkün değildir.
Sivasspor-Fenerbahçe maçına ilişkin sanık Zeki Mazlum ile bir telefon görüşmesi dışında herhangi bir beyanım yoktur. Bu nedenle beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

SÜREÇTE KAZANAN TRABZONSPOR OLDU
Şike davasında söz alan tutuksuz sanıklardan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Nusret Yılmaz'ın belirttiği hususların gerçek dışı olduğunu ifade etti. Mosturoğlu, "Öncelikle biz, 'Trabzonspor kulübü odaklı' sözünü kullanmadık. Bu tabir, iddiaları sulandırır. Trabzonspor avukatının, 'sözde Aziz Yıldırım suç örgütü' beyanlarını da iddia makamı kullanmıştır. Avukat, 'UEFA, hakem ve gözlemci raporu olmaksızın karar verir' dedi. Oysa aksine UEFA, bu raporlara dayanarak karar verir. Aksine bir örnek varsa onu göstersin'' diye konuştu. Trabzonspor'un, Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmesi kararını, masumiyet karinesi olarak gösterdiğini ve Fenerbahçe ile ilgili UEFA'nın son verdiği kararın masumiyet karinesi gibi gösterilebileceğini savunan Mosturoğlu, '"Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı için maddi kazanç temin etmiştir.
Normalde şampiyon olmadığı için kazanç temin etmemesi gerekirdi. Trabzonspor bu süreçten maddi zararla çıkmamış, aksine maddi kazanç sağlamıştır" şeklinde konuştu.