Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor ile Göztepe karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Göztepe, 2-1'lik skorla mağlup etti.

Göztepe, 9. dakikada Yasin Öztekin'in golüyle öne geçti. Yasin Öztekin, 28. dakikada bir kez daha skoru değiştirdi. Bu golde Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak'ın büyük hatası vardı. Burak Yılmaz, 43. dakikada kullandığı penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Trabzonspor, 66. dakikada Burak Yılmaz ile farkı 1'e indirdi. Bu pozisyonda yardımcı hakem ofsayt kararı verse de VAR kararıyla gol verildi. 2-1'in ardından büyük baskı kuran Trabzonspor, birçok pozisyona girdi. Burak Yılmaz'ın 90+4'teki kafa vuruşu da direkten döndü. 90+5'te Trabzonspor'un Nwakaeme ile bulduğu beraberlik golü, Burak Yılmaz'ın pozisyonda elle oynaması nedeniyle iptal edildi. Hakem Hüseyin Göçek, VAR uyarısiı ile pozisyonu inceledi ve iptal kararı verdi.

Trabzonspor, bu sonuçla 4-0'lık Galatasaray galibiyeti sonrası arka arkaya ikinci yenilgisini aldı ve 7 puanda kaldı. Göztepe ise üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 9'a yükseltti.

Trabzonspor gelecek hafta yine sahasında oynayacak ve Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Göztepe ise İzmir'de Konyaspor'u konuk edecek.

BURAK YILMAZ YENİDEN İLK 11'DE

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Göztepe'yi konuk eden Trabzonspor'un başlangıç kadrosunda 3 oyuncu değişikliği yapılırken, Burak Yılmaz bu sezon ilk kez 11'de forma giydi.

Teknik direktör Ünal Karaman, geçen hafta deplasmanda 1-0 mağlup olunan Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre, Nwakaeme'nin yerine Vahid Amiri'yi, Olcay Şahan'ın yerine Abdülkadir Ömür'ü, Hugo Rodallega'nın yerine de Burak Yılmaz'ı oynattı. Sezon öncesi yurt dışı kampında sakatlanan ve kasık ameliyatı geçiren Burak Yılmaz, 3 maç sonra kadroda yer alırken, başlangıç 11'inde ilk kez kendisine yer buldu.

Bu sezon sadece ligin 2. haftasındaki Demir Grup Sivasspor maçının son 26 dakikasında görev yapan Burak, Rodallega'nın yedek soyunduğu maçta takımının golcüsü olarak sahaya çıktı.

VAHID AMIRI İLK KEZ 11'DE ŞANS BULDU

Trabzonspor'un yeni transferlerinden İranlı futbolcu Vahid Amiri, bordo-mavili formayla ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Ligin ilk 3 haftasında sakatlığı nedeniyle görev yapamayan ve son 2 karşılaşmanın ise son bölümlerinde oyuna dahil olan sol kanat oyuncusu, ilk kez 11'de şans buldu.

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan İranlı stoper Majid Hosseini, Luis Ibanez ve Kamil Ahmet Çörekçi kadroda yer alamadı.

AĞAOĞLU, GÜN BOYUNCA MAÇ İZLEDİ

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün önce Kadir Özcan Tesisleri'nde 21 Yaş Altı Futbol takımının Göztepe'yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı izledi. Bu müsabakanın ardından Ağaoğlu, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda geçerek, TFF 3. Lig'de mücadele eden pilot takım 1461 Trabzon'un Ankara Adliyespor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı takip etti.

Bordo-mavili kulübün başkanı, daha sonra Trabzonspor-Göztepe karşılaşmasını izlemek üzere Medical Park Stadı'na geldi.

TRİBÜNLERDE BOŞLUKLAR GÖZLENDİ

Trabzonspor taraftarları, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Medical Park Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümünde boşluklar olduğu gözlendi. Bir grup konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yer alarak takımlarını yalnız bırakmadılar.

GÖZTEPE ETKİLİ BAŞLADI, YASİN İLE GOLÜ BULDU

Göztepe, maça daha etkili başlayan taraf oldu. Başlama vuruşundan itibaren Trabzonspor kalesine hücum eden Göztepe, tehlikeli ataklar yapmaya başladı. Trabzonspor ise oyunun kontrolünü almakta zorlandı.

Göztepe'nin atak oyunu sonuç verdi ve 9. dakikada gol geldi. Sağ kanatta Gassama'dan pası alan Castro ceza alanı içinde son çizgiye indi ve pasını içeriye doğru çıkardı, Onur'u geçen topu kale çizgisi önündeki Yasin Öztekin boş ağlara yolladı.

ONUR KIVRAK'IN HATASI, YASİN ÖZTEKİN 2-0

Konuk ekip bulduğu golden sonra daha savunma ağırlıklı ve tedbirli bir oyun oynamaya başladı. Trabzonspor da mücadelede 10. dakikanın ardından ilk kez kontrolü almış oldu. 10 dakikalık bu kontrolün ardından Göztepe kısa paslarla tekrar oyunda dengeyi sağladı. Sert faullerin olduğu ve temponun düştüğü bölümde Göztepe, bulduğu ikinci golle farkı artırdı.

25. dakikada Jerome'un taşıdığı topu sağ kanattan Halil Akbunar ortaladı, arka direkte Yasin Öztekin'in sol ayağıyla gelişine volesinde kaleci Onur'un hatasıyla top direk dibinden ağlara gitti.

Trabzonspor taraftarları, yenilen 2. golden sonra Onur Kıvrak başta olmak üzere birçok oyuncusunu ıslıklamaya başladı.

BURAK YILMAZ PENALTIYI KAÇIRDI

Göztepe, daha kontrollü bir oyun oynadı ve kalabalık bir şekilde savunmaya çekildi ve kontraatak fırsatları aradı. Trabzonspor, pozisyon aradığı ancak temponun çok düştüğü ilk yarının son bölümünde penaltı kazandı. Amiri'nin ara pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Burak'ın pasında Titi'nin eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.

43. dakikada topun başına gelen Burak Yılmaz, 36 yaşındaki Portekizli kaleci Beto'yu geçemedi ve Trabzonspor farkı indirme fırsatını değerlendiremedi.

Bu penaltının ardından ilk yarı 2-0 Göztepe üstünlüğüyle sona erdi.