2.2 milyon euro alacağının yanında bonuslar ve Trabzon Avrupa’ya giderse yıllık ücreti 6 milyon euro alacak Burak, Beşiktaş’a satılarak bordo-mavili ekip ağır bir faturadan kurtulmuş oldu.

Trabzon’un Beşiktaş’a sattığı Burak’tan önemli bir kar elde ettiği ortaya çıktı. Malatyaspor maçı sonrasında kadro dışı bırakılan Burak, alacakları için TFF’ye başvurup bedava Beşiktaş’a gitmek istiyordu.Ancak Beşiktaş, Trabzon’u devre dışı bırakmak istememesi nedeniyle Burak, alacakları için yönetim ile anlaşmak zorunda kaldı. 2.2 milyon euro alacağı bulunan Burak, bu rakamda cüzi bir fedakarlık yapıp 1.8 milyon euro (10 .7 milyon TL) bunu indirip 3 taksidi kabul etti.

Beşiktaş’tan bonservis olarak 8.5 milyon TL alacak olan Trabzon, Burak’a 10 milyon TL ödemeyi kabul ederken, asıl büyük faturadan da kurtulmuş oldu.

Eğer Burak, Beşiktaş’a gitmese 2.2 milyon euroluk alacağının yanı sıra bonuslar ile birlikte sezon sonuna kadar 4.5 milyon euro, Trabzon’da Avrupa’ya giderse ekstra 1.5 milyon Euro yani 6 milyon euroyu yattığı yerden alabilecekti.

Trabzon bu satış ile yaklaşık 8 milyon euroluk (50 milyon TL) ağır faturadan az bir zararla kurtulmuş oldu.