Trabzonspor Kulübü ile Akaryakıt Firması arasında Mahkemelik olan Kartal Benzin İstasyonunun Ruhsatı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın desteği ile çıkarıldığı ve Trabzonspor'un 60 Milyon TL tazminat ödemekten kurtulduğu öğrenildi. Trabzonspor’un İstanbul Kartal’da bulunan arazisi üzerine kurulan akaryakıt istasyonunda sorun çözüldü.

İstanbul Kartal'da Maliye Bakanlığı'nca Trabzonspor'un kullanımına tahsis edilen gayrimenkulün 16 yıl süreyle intifa hakkını alan akaryakıt şirketi, akaryakıt istasyonunun faaliyeti ruhsat alınamadığı için durdurulunca kulübe ödediği 10 milyon 175 bin doları almak için dava açmıştı. Krizin aşılamamasından ötürü akaryakıt istasyonu yetkilileri Trabzonspor’u mahkemeye vermişti.

Mahkeme de Trabzonspor’u 60 milyon TL ödemeye mahkum etti. Eğer yönetim Kartal Belediyesi’nden gerekli ruhsatı alamasaydı, 60 Milyon TL’yi akaryakıt şirketine ödeyecekti. Bordo mavili camiaya beklenen haber geldi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da girişimleriyle gerekli olan Ruhsatın çıkarıldığı öğrenildi. Böylelikle Trabzonspor 60 Milyon TL gibi bir yükten kurtulmuş oldu.