Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'in, gelecek sezon kadroda düşünmediği oyuncular arasında yer alan, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin de transfer listesinde yer alan Alexander Sörloth'a İtalya'dan talip çıktı.

Roma ilgileniyor

Tuttomercatoweb sitesinde yer alan habere göre; forvet arayışlarını sürdüren İtalya Serie A Ligi ekiplerinden AS Roma, Norveçli golcü oyuncu Alexander Sörloth'u transfer listesine aldı. Bilindiği üzere Trabzonspor ve Fenerbahçe de oyuncuyla ilgileniyor.

Ahmet Ağaoğlu'dan Sörloth açıklaması

Öte yandan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da, transfer gündemlerinde yer alan Sörloth ile görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı.

"Onlar kararını versin, biz de değerlendirmemizi yapacağız"
Norveçli yıldız için kulübü RB Leipzig'in vereceği kararı beklediklerini kaydeden Başkan Ağaoğlu, "Bunu sürekli söylemek zorunda kalıyorum ancak kulübüyle sözleşmesi olan bir oyuncu için şu an bizim söylemde bulunmamız doğru olmaz. Onlar kararını versin, biz de değerlendirmemizi yapacağız. Sörloth bizimle önemli bir seviyeye gelmiş, değerli bir oyuncu" dedi.

Geçen sezonki performansı

Kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam eden 25 yaşındaki oyuncu, geçen sezon forma giydiği 37 maçta 6 gol ve 3 asist kaydetti.

20 milyon Euro'ya transfer oldu

Öte yandan başarılı oyuncu geçen sezon 20 milyon Euro bonservis bedeliyle Alman ekibine transfer olmuştu.