Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Fenerbahçe'yi konuk etti. İkinci yarısı büyük heyecana sahne olan maçta Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı.
 Bordo –mavililerin bir penaltı ve çok sayıda gol fırsatından yararlanamadığı karşılaşmada Trabzonspor’un gollerini Sosa ve Novak attı. 

Maçın ardından yayıncı kuruluşta, maçı yorumlayan Tümer Metin, Önder Özen, Mustafa Doğan ve Metin Tekin Trabzonspor’u övdü... 

MUSTAFA DOĞAN: UĞURCAN’IN KURTARIŞLARINI ES GEÇMEYELİM
Mustafa Doğan, “İlk yarı Trabzonspor’un üstünlüğü ile geçen 45 dakika izledik ama ikinci yarı bambaşka oldu. Hem temposu yüksek, hem de Fenerbahçe açısından kötü görüntüler izlediğimiz maç oldu. Trabzonspor 5 – 0 gibi sonuçla karşılaşabilirdik. Bu maç 2 – 2’de bitebilirdi. Uğurcan’ın kurtarışını es geçmeyelim. İlk maçına göre bence o da iyi performans sergiledi. Böyle bir sonucun çıkması son derece normal. 8 sene sonra onlar için manevi olarak 3 puan olmasına rağmen bu galibiyet çok aldatıcı olmaması lazım. Fenerbahçe, zaten çok iyi kadro değil” ifadelerini kullandı. 

METİN TEKİN: ÇOK BECEREKLİ TRABZONSPOR İZLEDİK
Eski Beşiktaşlı futbolcu Metin Tekin ise, “Ben bunu beklemiyordum. Tempo anlamında.. Evet tempo vardı ama final vuruşlarına kadar eksik kaldı. Pozisyon üretmede çok zengin, çok becerikli Trabzonspor izledik. Enteresan sonuçlara gidebilirdi. Trabzon çok iyi oynadı. Çok çok iyi oynadı. Bundan sonra Trabzon böyle harika mı gidecek bunu söylemek çok zor ama harika bir galibiyet aldı. 
Trabzon, bu kadar iyi olur mu her zaman bu kadar iyi olacak mı olayın ayrı bölümü ama Fenerbahçe çok ciddi düşünmeli” diye konuştu. 

ÖNDER ÖZEN: 4 TANE 11 OYUNCUSU VAR
Önder Özen ise, “Trabzonspor bana göre fazlası hak ettikleri, 75’e kadar 5 -0’a kadar getiribilirdi. Novak bile benim ofansif kalitesini yok saydığım oyuncu. 1 gol attı 3 pozisyon yakaladı. Trabzonspor takımında pozisyona girmeyen oyuncu yok gibi. 
Ortalama bir oyun oynar gibi yaptılar, maç bitti. Her takım ortalama oyunculara ihtiyacı vardır. Dünyanın en iyi ekiplerinin bile 4 tane 5 tane ortalama oyuncusu olur. Ortalama ama güvenilir oyuncusu olur. 11 tane ortalama oyuncu... 
Trabzonspor yarışma senesinde4 tane ilk 11 oyuncusu ile başlıyor. Genç oyuncular” diye konuştu. 

TÜMER METİN: BEN ÇOK KEYİF ALDIM
Tümer Metin ise, “Bu akşam ki maç özete sığmaz. Satmaya kalksan satamazsın. 8 dakikası minimum var. İstenince iyi maç çıkıyor. Olağanüstü, adına yakışır, iki takımın tarihine yakışır şekilde derbi oldu. Ben çok keyif aldım izlerken... 
Oyunun belli başlı parametreleri var. İçinde okuyabileceğimiz. 
Bence tarihin en kötü Fenerbahçe’sini izledim.  Bu kadar iyi görüntü sergileyen Trabzonspor’da uzun zamandır görmedim. 
Bütün ikili mücadeleleri kazanan Trabzonspor, oyunun hücum anlamında bütün gereçlerini yerin getirmiş. Kazan sayısız gol fırsatı. Maç bir araya 6 – 7’ye giderdi. Bunu açık açık söyleyelim. Maçın 2 – 1’i bulduktan sonra savunma olarak çok iyi işleri yapan Trabzonspor.. Coşku tavan yapmış durumda” dedi.