Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Alpay Köse'nin açıklamaları şu şekilde: 
 

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a UEFA'dan ceza gelecek mi?
 

Kulüplerimiz açısından mali tablolar pek iç açıcı değil. FFP'nin gereklerini yerine getirmekten uzak durumda kulüpler. Trabzonspor Kulübü bir transfer yasağı dönemi geçirmişti. Belli açıdan toparlanmalar yaşadılar. Ceza almamalarının yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum. 


"Fenerbahçe'nin kampanyaları süreç açısından olumlu"


Fenerbahçe kampanyalarla belli bir noktaya geldi. Bu gelişmeler UEFA süreci açısından son derece önemli. Önceki dönemlerle ilgili gerçekler değişmiyor. Ben hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor'a ağır bir ceza geleceğini düşünmüyorum. Transferde kısıtlama, kadroda kısıtlama gibi cezalar en fazla verilebilecek cezalar. 


"TFF işin içine girince daha az sıkıntılı bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum"
 

Kulüpler toparlanmak istese de ekonomik şartlar da bunu etkiliyor. Kur farkından kaynaklanan bir zarar var. TFF de biraz işin içine girince önümüzdeki dönemlerde daha az sıkıntı bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum. 

Galatasaray'ı seçim mi bekliyor?
Galatasaray'da açılmış davalar var. Şu an için bir değişiklik yok. Tedbir kararı devam ediyor. Taraflar bir dahaki duruşmaya kadar bekleyecek. Eğer tedbir kaldırılırsa, Galatasaray'da seçime gidilecek. Ama tam tersi olursa yasal süreç devam edecek.
Galatasaray'ın mahkeme kararı sonrası tüzüğünü de değiştireceğini düşünüyorum. Bazı belirsizliklerin kalkması adına bunu yapabileceklerini düşünüyorum.

(ajansspor)