Ziraat Türkiye Kupası final maçı için Ankara'ya giden Trabzonspor takmı törenle uğurlandı.
 
Trabzonspor'da altyapı, teknik heyet, sporcular ve personelin yanısıra 1461 Trabzon Yönetim Kurulu'ndan oluşan uğurlama töreninde kafileye başarı dileklerinde bulunuldu.


THY’ye ait özel uçakla saat 13.00’de Trabzon’dan hareket eden bordo-mavili kafilede, yöneticiler, teknik heyet ve 22 futbolcu yar alıyor. Karadeniz ekibinde, daha önce kadro dışı bırakılan Janko ve Emerson, gelecek sezon takımda düşünülmedikleri için kendilerine kulüp bulmaları söylenen Alanzinho ve Bamba ile takımdan ayrılmak isteyen ve sakatlığı dolayısıyla da ülkesine gitmesi için teknik direktör Tolunay Kafkas tarafından izin verilen ne giden Gustavo Colman dışında eksik bulunmuyor.

Yarınki maç öncesi, iki takımın teknik direktörleri birer futbolcuyla Ankara Hilton Anadolu Salonu'nda saat 18.00’de basın toplantısı düzenleyecek. Trabzonspor’da teknik direktörler Tolunay Kafkas ile takım kaptanı Tolga Zengin’in katılacağı toplantıya, Fenerbahçe’den de teknik direktör Aykut Kocaman ile emre Bölezoğlu katılacak.

111. KARŞILAŞMA

Trabzonspor ile Fenerbahçe, yarınki kupa maçıyla 111. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan ezeli rekabette, bordo-mavililerin 37, sırı-lacivertlilerin ise 43 galibiyeti bulunuyor. 30 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe’nin attığı 136 gole Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

14. KUPA FİNALİ

Tarihinde 14'üncü kez kupa finali oynayacak Trabzonspor, 9'uncu kez kupayı müzesine getirmesi halinde Beşiktaş'ı da yakalayacak. Bugüne dek Galatasaray 14 kez kupanın sahibi olarak ilk sırada yer alırken, Beşiktaş 9, Trabzonspor ise 8 defa kupayı müzesine götürün taraf oldu. Trabzonspor, yarın akşamki maçta rakibini yenmesi halinde 2 sezon aradan sonra Türkiye Kupası'nı müzesine getirecek. Bordo-mavililer, en son 2009-2010 sezonunda yine Fenerbahçe ile Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda oynanan maçı 3-1 kazanmış ve kupayı müzesine getirmişti.