Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Ankaragücü'nü konuk etti. Bordo-mavili ekip, Ankaragücü'nü 90 dakika sonunda 1-0 mağlup etti.

Trabzonspor'un golünü 6. dakikada Hugo Rodallega kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'de puanını 33'e çıkarırken, Ankaragücü 20 puanda kaldı.

Ligin 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Bir sonraki hafta Ankaragücü ise sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk eden Trabzonspor'da, kadroda değişim yapılmadı. Asya Kupası maçlarının ardından Türkiye'ye dönen İranlı futbolcular Vahid Amiri ve Majid Hosseini, maç kadrosunda yer aldı.

TRABZONSPOR, MAÇA GOLLE BAŞLADI! RODALLEHA SAHNEDE

Mücadelenin 6. dakikasında Trabzonspor etkili geldi. Abdülkadir Ömür ceza sahasının sağında topla buluştu. Genç oyuncu daha sonra pasını ceza sahası içindeki Hugo Rodallega'ya çıkardı. Rodallega topu kontrol ettikten sonra şık bir çalım ile ham rakibini hem kaleciyi oyundan düşürdü. Devamında Rodallega yerden bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. Trabzonspor, 6. dakikada Rodallega'nın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı.

Golden sonra da üstünlüğünü sürdüren Trabzonspor, ilk 20 dakikadalık süreçte hem daha fazla top yapan, hem daha fazla rakip alanda pozisyon araya taraf oldu. Ankaragücü ise oyunu daha çok kendi sahasında bekleyip kontrataklarla pozisyon aradı.

Mücadelenin 28. dakikasında gelişen Ankaragücü hücumunda ceza yayında Hüseyin Türkmen'in Alihan'a müdahalesini hakem faul olarak değerlendirdi. Hüseyin bu pozisyonda bir de sarı kart gördü. Kullanılan serbest vuruş sonrasında top barajdan geri döndü.

İlk yarıda başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Trabzonspor, Ankaragücü karşısında 1-0 önde kapattı.

ANKARAGÜCÜ ATTI AMA GEÇERLİ DEĞİL! EL...

İkinci yarının 51. dakikasında Ankaragücü etkili bir hücum gerçekleştirdi. Sol kanattan topu getiren Sedat pasını ceza sahası içindeki Orgill'e çıkardı. Orgill rakibiyle ikili mücadeleye girerek daha sonra yerden kalktı ve yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Ancak hakem, Orgill'in topa elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Ankaragücü 60. dakikadan sonra biraz daha rakip alanda yer almaya ve pozisyonlar bulmaya başladı.

Mücadelenin 89. dakikaasında Ankaragücü atağında Sedat yerde kaldı. Ceza sahasında yerde kalan Sedat penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Oyun durduktan sonra hakem pozisyonu kenardan izledi ve penaltı beklenen pozisyon öncesi için ofsayt kararı verdi.

Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmadı. 90 dakika sonunda Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti.