TRANSFER ANLAYIŞI NASIL OLACAK?
 

Sezona istediği gibi başlayamayıp daha sonraki haftalarda toparlayan fakat ligin ikinci yarısına türlü talihsizliklerle başlayarak tökezleyen, buna rağmen birkaç haftadır da kazanan Trabzonspor’da Antalyaspor galibiyeti moral serisini sürdürmesine sebebiyet verdi. 

Bu hafta teknik direktör değişimine giden ve bu değişimleri her nedense hep Trabzonspor maçlarına denk getiren kulüplerden biri olan Bursaspor ile karşılaşacak olan Fırtına’da hedef seriyi sürdürmek olacak.  Havayı yakalamış olan Karadeniz ekibi Marmara’da kasırga gibi olmasa da fırtına gibi esmeye çalışacak. Her ne pahasına olursa olsun bu maçı kazanmak için sahaya çıkacak olan kaplanlar değişim yaşayan timsahların ligdeki durumuna bakarak acımamalı. Şayet acırsa iki sezon önce olduğu gibi kendini yine tartışmaya açar. 
Ben bordo mavililerin bu maçı da kazanacağına inananlardanım. Tahminim o ki Mesut Bakkal ilk maçı da olması münasebetiyle disiplinli oyunu tercih edecektir. Bursaspor daha çok kanatlardan hücum etmeye seven takım hüviyetini bu maçta bir kenara bırakıp tam saha pres veya katı savunmaya yönelebilir. Bilhassa Trabzonspor’un etkin isimlerinin başına adamlar dikerek mücadele etmeye çalışabilir. 
Peki, dayanabilir mi, zannetmem çünkü kadro kalitesi belli, tek farkları yeni hoca havası olabilir.

***

Sezonun bitimine sayılı haftalar kala şampiyonun kim olacağı tartışmaları bir kenara dursun Trabzonspor’un scout ekibi yeni sezon öncesi çalışmalarına başlamış bile. 
Plan bütçe sorunlarıyla boğuşan bordo mavililerin öncelikli hedefi bölgesine göre ucuz yeni Nwakaeme ve Ekuban gibi yetenekli isimleri bulmak olacaktır.
Bu hafta Beşiktaş karşında aldığı farklı yenilgiyle otoriterleri de şaşırtan Rizespor aslında devre arasında bu işi iyi yapmıştı. Hayranlık duyduğum ve Trabzonspor’da görmek istediğim oyuncuları da yok değil fakat kulübün bütçesi bu futbolcuları almaya yetmeyeceği için çareyi kaliteli ucuz oyunculara yönelmekte bulacak. 
Şayet Yeni İbanezler değil de; Ekubanlar bulunup alınabilirse takımı uçurabilirler.

***

Diyelim ki takviyeler yapıldı ve de tuttu, acaba Trabzonspor yeni sezonda iddialı olabilir mi?
Her şeyden önce bu sezona bakarak daha sağlıklı bir karar verebiliriz.
Her şeyden önce bu sezonki kadar alt yapıya eğilimi olmamıştı. Mesela bunu başardı ve belki de devamı da gelecektir. İnanıyorum ki şampiyon olamasa da Türkiye’nin en keyif veren takımı olmuştur ama yeterlimi, elbette hayır. Trabzonspor’un en büyük sıkıntısı orta sahası olmuştur. Bu bölgenin aksaması hem ofansı, hem de defansını zora sokmuştur. Oyunu iki yönüyle oynayabilen oyuncularının olmaması, daha çok ofansif yönü gelişmiş futbolculara sahip olması orta sahasında top çalma ve pas trafiğini aksattığı gibi çok gol yiyip;  çokta gol atmasına sebebiyet vermiştir. Haliyle önceliğini aksayan bu bölgesine vermelidir zira benzeri sıkıntılar yeni sezonda da devam eder. 

***

Hani boşa akan su vardır ya, ekonomisi sallantıda olan bordo mavililerde kaçak yapan bu kanalını durdurmalı. Amiri ve İbanez’e yol vererek sıkıntılarını birazda olsa hafifletebilir ancakkk iş  Rodallega’ya gelince orda durulmalı işte. Bu futbolcuyu kaybetme lüksünü bile düşünmemeli, hatta ne yapıp edip elinde tutmaya çalışmalı çünkü Rodallega’nın güçlü, çevik ve mücadeleci bir yapısı var. Yapabilirse alternatiflerini çoğaltılmalı ama gönderilmesi asla düşünülmemeli.